Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eagle Eye Sherry skrällde i Oaks

Stefan Persson hittade luckan med Björn Goop-tränade Eagle Eye Sherry i utgången av sista sväng – och över upploppet sluggade sig det treåriga stoet först.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Eagle Eye Sherry och Stefan Persson vinner Svenskt Travoaks. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
TV:
Stefan Persson efter segern i Svenskt Travoaks med Eagle Eye Sherry

Örjan Kihlström och Beauty Kronos galopperade in på upploppet. I det läget tog Jorma Kontio och Hoboken Am över kommandot, men man lyckades inte stå emot Björn Goop-tränade Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) den sista biten.

Stefan Persson satt i sulkyn bakom Eagle Eye Sherry och ekipaget befann sig mestadels i rygg på ledaren – segertiden för stoet blev 1.13,1a/2140 meter. Segern togs närmast före Hoboken Am och Barbro Kronos.

– Jag är faktiskt skitglad. Det är vår egen uppfödning. Det är min mammas uppfödning och det är så kul att det gått bra. Hästen har inte varit helt enkel tiden. Hon är lite speciell i humöret, men Jenny som sköter har gjort ett fantastiskt jobb. Det här var en av de roligare segrarna, säger Björn Goop till Kanal 75.

Stefan Persson:
– Det är jätteroligt. Hästen borrade ned sig och höll farten hela vägen in. Det har gått bra i år och jag är oerhört tacksam.

Segern var den fjärde i karriärens tionde start för Eagle Eye Sherry. I och med att hästen är med i premiechansen inkasserar kretsen kring stoet 2,8 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln