Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simon överlägsen i Caen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Earl Simon och Jarmo Niskanen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Flera topphästar gjorde upp i Caen, men Jarmo Niskanens Earl Simon var i en egen klass. Från rygg på ledaren fick han luckan in på upploppet och seglade undan till överlägsen seger.

Publicerad:

Grupp II-loppet Prix des Ducs de Normandie (€110.000) blev en ren och skär uppvisning av Jarmo Niskanens Earl Simon (e. Prodigious). Den sexårige hingsten tog tidigt hand om ledningen, släppte till Bugsy Malone efter 900 meter och kunde – när luckan uppenbarade sig in på upploppet – hitta ut och stega undan till seger på 1.11,0/2450 meter. Förstapriset i loppet uppgick till 49.500 euro.

– Han har jobbat bra, men jag är förvånad att han var så "färdig" redan nu, och att det skulle bli så enkelt. Han fick ett litet sabbatsår i fjol som femåring, och har haft nytta av det. Elitloppet är inte omöjligt. Vi väntar fortfarande på en inbjudan, sen får vi se om det går att organisera resan, sade Jarmo Niskanen till Equidia.

I Prix des Ducs de Normandie, som avgörs i högervarv, slutade Sylvain Rogers Enino du Pommereux tvåa. Stallkamraten Delia du Pommereux inkom som trea i mål, men diskvalificerades efter en sekvens på upploppet.

I stället gick tredjeplatsen till Sébastien Guaratos Bold Eagle som mestadels satt i tredje invändigt. Förhandsfavoriten Cleangame fick en dryg inledning i tredjespår, men Jean-Michel Bazire hittade ned i andra utvändigt mitt i loppet. Det strulade dock för Cleangame drygt 750 meter från mål som i den sekvensen tappade både många längder och sin chans till seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln