Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ecurie D. fortsätter segertåget

Snackhästen Ecurie D. fortsätter att leverera. I Eskilstunas Fyraåringstest tog hingsten elfte segern i den elfte starten.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ecurie D. och Björn Goop vid segern i Eskilstunas Fyraåringstest. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Frode Hamres Ecurie D. (e. Infinitif) är fortsatt obesegrad efter elva starter. I Eskilstunas Fyraåringstest tog hingsten på nytt en övertygande seger. Björn Goop var påpassligt med från bakspår och ekipaget övertog ledningen efter ett drygt halvvarv.

Sedan var det spel mot ett mål. Ecurie D. öppnade första kilometern efter 1.14,2, 2000 meter på 1.14,1 för att sedan gå undan och vinna med ett par längder på 1.12,7a/2640 meter.

– Det är ett monster på något sätt. Han är en fantastiskt fin häst som utvecklar sig hela tiden. Han tar steg i utvecklingen för varje gång. Det var lite trånga situationer efter 75 meter, men han redde ut det också. Det är alltid kul att köra häst, men den här är lite extra kul att köra, sade Björn Goop till Kanal 75.

Bakom vinnaren blev det en andraplats för Brother Bill som fick ett lopp i mestadels rygg på ledaren tillsammans med Jorma Kontio. Timo Nurmos häst gjorde sin första start sedan segern i Breeders Crown i november.

Trea slutade Ultion Face efter en pigg avslutning med sin tränare Adrian Kolgjini i sulkyn.

Frode Hamre vann inte bara med Ecurie D. utan även med det treåriga stoet Devious (e. Maharajah) som är fortsatt obesegrad efter tre starter. Denna gång blåste hon till ledningen från spår åtta bakom bilen för Ulf Ohlsson och den positionen behöll ekipaget sedan hela vägen in i mål. Frode Hamres adept höll förtjänstfullt undan för övriga upploppet ned och kom i mål på 1.14,7a/2140 meter.

Det blev en dubbelseger även för Ulf Ohlsson. I avslutningen brottades han och Maria Törnqvist-tränade Maze Runner (e. G.H.Nemo) med ett lurigt bakspår över kort distans, men det visade sig inte spela någon roll. Den tidigare vinnaren av Svampen hade bäst spurtkrut sparat och avslutade strålande denna gång.

Den femårige valacken kom i mål på 1.10,1a/1640 meter.

– Han kändes så fin i jobbet i måndags och även i värmningen. Loppet blev helt fantastiskt för vår del. Han är helt enorm den här hästen. Han har enormt hjärta och lungor. Han är helt fantastisk, sade Maria Törnqvist till Kanal 75.

För tre veckor sedan kvalade Daniel Redén Heavy Sound (e. Ken Warkentin) på Solvalla. Under onsdagskvällen gjorde han sitt första lopp sedan Elitloppet i fjol. Kenneth Haugstad skötte i vanlig ordning tömföringen i tävlingssammanhang och ekipaget tog en minst sagt säker seger från ledningen. Den åttaårige valacken varvade på 1.15,1 – ökade tempot under sista kilometern och kom i mål på 1.12,3a/2140 meter närmast före Nappa Scar och Who’s Who.

– Det var mycket trevligt. Det blev lugnt idag och vi fick köra sakta första varvet. Sedan blev han piggare och piggare och vann bekvämt. Han vann åkandes och på ett mycket bra sätt. Han är sig lik. Hästen är otroligt glad och gillar att springa. Det är en bra egenskap. Det är kul att han är tillbaka. Jag är glad över det, sade Kenneth Haugstad till Kanal 75.

Henna Halme körde distinkt till ledningen med Veijo Heiskanen-tränade Bag’s Simoni (e. San Pellegrino) – en position ekipaget behöll hela vägen in i mål. Den sjuårige valacken tog därmed sin första seger i årets 13:e start när han kom i mål på 1.13,1a/2140 meter.

– Det var ett trevlig lopp. Min häst var riktigt bra och vann enkelt. De andra såg nog att jag ville köra i ledningen och jag är inte så överraskad över segern. Jag trodde verkligen på hästen och han var väldigt bra även senast. Han visade verkligen hur stark han är, sade Henna Halme till Kanal 75.

Philip Wahlström Di Luca ordnade årets femte tränarseger i den 26:e starten. Detta sedan Isabell Eriksson lotsat Dallas Brick (e. Make It Happen) först över linjen. Den femårige valacken har formen på topp och noterades för andra raka segern. I ett lopp med högt tempo var Dallas Brick starkast till slut på 1.14,7a/2140 meter.

– Jag tycker inte att det var helt oväntat. Han gjorde ett bra lopp senast och har formen är på topp. Det är en ärlig och duktig häst, sade Philip Wahlström di Luca till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln