Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter femteplatsen i Oaks – Deborah S.H. vann Stora Höstpriset

Fredrik Perssons Deborah S.H. slutade femma i Svenskt Travoaks och visade fina takter.
Under torsdagen tog hon karriärens tredje seger då hon vann Stora Höstpriset på Åbytravet.

Publicerad:

(TV: BILDER FRÅN ATG)

Deborah S.H. kom till Svenskt Travoaks som en underdog. Inför storloppet hade hon aldrig slutat sämre än trea på åtta starter. Några konkurrenter kom att bli för tuffa den dagen - och Maharajahdottern slutade femma.

Under torsdagen var det dags för start igen - och den här gången ställdes Deborah S.H. mot hingstar och valacker. Det brydde sig däremot Fredrik Perssons travare sig mindre om - och kunde till slut segra på relativt enkelt sätt. 

Två längder skrevs vinstmarginalen till efter att stoet från andra utvändigt kunnat avgöra över upploppet. 1.13,6a/2140 meter blev tiden för stoet som är uppfödd och ägd av Eril Bendz.

– Hon har gjort bra prestationer hela tiden, så jag tyckte det såg bra ut inför kvällens start. Hon utvecklas hela tiden, det är en häst som tycker om att tävla. Hon har lätt och härlig aktion, så det ser spännande ut inför nästa år. Det kanske blir någon start till, men sedan får hon gå till vinterträning. Första målet för nästa år är väl Drottning Silvias Pokal, tänker jag, sade Fredrik Persson i vinnarcirkeln.

Stoet kvalade redan som tvååring, men inledde karriären på tävlingsbanan först i april som treåring.

– Hon gjorde allting rätt som unghäst, men hon var tunn och tanig, så jag visste inte riktigt hur hon skulle tåla tävling. Men det tacklar hon bra.

100.000 kronor var vinsten värd. Tvåa slutade Björn Goops Miss Irma (e. Mister J.P.), trea blev Christoffer Erikssons Seventh Heaven (e. Uncle Lasse).

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Deborah S.H, här tillsammans med Örjan Kihlström inför Oaksuttagningarna. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln