Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter Ladyofthelake - Nyströms nya stjärna?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Riptide R.D. och Pierre Nyström vid tidigare tillfälle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Deras flaggskepp Ladyofthelake avslutade tävlingskarriären tidigare i år. Kan femårige Riptide R.D. bli stallets nya stjärna? Måndagens seger var hur som helst imponerande.

Publicerad:

Pierre och Lise-Lotte Nyström hade ett fint fjolår med 1,8 miljoner kronor insprunget till stallet. Mycket tack vare Ladyofthelake som utvecklades till en topphäst inom montédiciplinen. Numera är hon avelssto - och det är nu dags för andra hästar i stallet att ta över hennes roll som reklampelare. I Riptide R.D. (e. Gift Kronos) har de en kapabel femåring.

Hästen inledde med fyra segrar på de fem första starterna - innan det började strula. Nästa seger väntade på sig och kom först i maj som fyraåring. Som fyraåring blev det däremot bara sju starter - och säsongen som femåring inleddes först i juli. Men nu verkar Riptide R.D. verkligen vara på gång - under måndagen kom andra raka segern - den åttonde i karriären på 25 starter.

Trots att man fick gå utvändigt om ledaren större delen av loppet på Färjestadstravet lyckades man avgöra den sista biten mot V75-härdat motstånd som Mood Indigo, Vikens Brummer och Fredric Palema. Segertiden skrevs till 1.14,5/2.140 meter.

I övrigt...

...tog Stall Goop en dubbel på V64-spelet. Treåriga Brenda Grif (e. Ideale Luis) ledde från start till mål. Tre starter hos Björn Goop har inneburit två vinster och en andraplats. Det andra segervapnet för Björn Goop var Anthara Bi (e. Donato Hanover). Efter att ha härdats i tuffa gäng på sistone gick hon nu ner i klass - och hade inga som helst problem att vinna från ledningen på tiden 1.12,1a/1.640 meter. Tvåa slutade Enzo Am.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS