Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter segertorkan – nu vill Curie vinna

Erik Berglöfs Curie hade gjort 37 starter utan att vinna.
Efter en virvlande avslutning under måndagen har hon nu två segrar på de tre senaste starterna.

Publicerad:

Tillsammans med Petter Karlsson såg det hopplöst ut för Curie med 500 meter från mål. Man satt som sistahäst – men efter en ettrig spurt tog man ner en efter en över Färjestads upplopp.

Vinnartiden skrevs till goda 1.13,5/2160 meter, nytt prydligt personligt rekord med 1,1 sekunder med aktuella förutsättningar för femåringen.

40.000 kronor var vinsten värd – och stoet har nu tjänat drygt 380.000 kronor.

– Jag ville inte ha dödens, så det var värt att chansa invändigt. Sedan fylldes det på allt eftersom och till slut var vi sist på bortre långsidan. Men det gick fort under vägen och till slut var alla trötta – men det var inte min häst kan jag säga, sade Petter Karlsson i vinnarcirkeln.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Bra start på året för Petter

Att det var just en av Erik Berglöfs hästar som han fick vinna med, betydde lite extra. Sedan augusti i fjol flyttade han licensen från Örebrotravet till Färjestadstravet.

– Det har gått jättebra på sistone för mig och att vinna med en av Eriks hästar är extra roligt eftersom jag håller till där med mina hästar.

Segern med Curie var Petter Karlssons 14:e för året och han har en segerprocent på åtta. Starterna med sina egna hästar hade inför april månad legat på is så här långt i år, men under april månad startade hans hästar fyra gånger – och det blev två vinster. 

Sju hästar har han på träningslistan där tidigare Mattias Djuse-travaren Born Winner är den mest namnkunnige.

Vinnande hästen, Curie, är efter From Above. Mamma är Laborera som i sin tur är helsyster med en av Erik Berglöfs största stjärnor de senaste åren, Quantanamera, som tjänade över två miljoner kronor under sin karriär.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Erik Berglöf. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln