Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Emoji starkast i Ålborg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Emoji, närmast kameran, vann tillsammans med Birger Jörgensen under torsdagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Flemming Jensens Emoji har seglat upp som en av Danmarks bästa hästar under 2022.
Under torsdagen tog han årets femte viktoria trots att han fick trava i dödens.

Publicerad:

Den danska eliten fick sig en törn när Extreme skadade sig lagom till Elitloppet 2022. I dennes frånvaro har Flemming Jensens Emoji klivit fram som en av Danmarks bästa hästar.

Han vann Koster Memorial 2022 i november månad och under torsdagen kom ytterligare en stark viktoria. Det då han segrade trots dödens mot äldre danska eliten i Ålborgloppet med 60.000 kronor i förstapris.

Tillsammans med Birger Jörgensen blev det vinst på 1.11,9/1640 meter, före Victor Gentz Exclusive Fire och Floris Baldwin som gjorde debut i Bo Westergaards regi. 

Den sistnämnde var tvåa i mål, men flyttades ner till tredjeplatsen på grund av trängning över upploppet.

För sonen till Broad Bahn var det karriärens 24:e vinst i 51:a starten.

– Det blev precis så som jag hoppades på. Hästen kändes pigg hela vägen och vann på lätt sätt. Jag förstod att de övriga skulle stumna till slut med tanke på att de kört så fort första 500 meterna. Så jag kände mig trygg, sade Birger Jörgensen i vinnarcirkeln.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
2022 är det bästa på många år för danske Flemming Jensen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Dubbel till Jensen

Flemming Jensen tog en dubbel som tränare denna tävlingsdag i Ålborg. Förutom Emoji vann även Eros Zola. Efter vass avslutning blev vinsten mycket enkel till slut. Fjärde segern på de fem senaste starterna var ett faktum och triumfen togs på tiden 1.13,3a/2140 meter.

Eros Zola är i stort sett lika segerrik som Emoji. 41 starter har inneburit 20 segrar, men däremot har sonen till Zola Boko tjänat drygt en miljon kronor mindre.

För Flemming Jensens del blev 2022 det bästa året på många år. Efter att ha legat mellan 4-5,2 miljoner danska kronor inkört blev det i år drygt 5,8 miljoner kronor inkört för träningsstallet.

ANNONS

Ämnen i artikeln