Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Emoji vann N.J. Koster Memorial

Foto: TR BILD
Emoji vann Koster Memorial på Charlottenlund. Foto: TR BILD

Trots sitt tuffa utgångsläge kunde Emoji med Birger Jörgensen i sulkyn vinna N.J. Koster Memorial på Charlottenlund.

Publicerad:

Bricka åtta bakom bilen var förstås inte de bästa förutsättningar för Flemming Jensen-tränade Emoji (e. Broad Bahn) i N.J Koster Memorial på danska Charlottenlund. 

Ekipaget hamnade en bit bakom i fältet men kunde få draghjälp av Sevilla (e. Ready Cash) på slutrundan. När Emoji attackerade i vida spår in på upploppet bet det bra och han kunde runda alla till knapp seger på tiden 11,5/1600a.

– Det är en bra häst som gör det bra varje gång. Nu fick han den hjälp han behövde och det blev väldigt tajt till slut, säger Birger Jörgensen som styrde Emoji till segern.

Även Sevilla får högt betyg som var nära att få sticka nosen först men fick nöja sig med andraplatsen. Dragster (e. Micro Mesh) i ledningen såg segerfarlig ut in på upploppet. Orkade inte sista biten och fick dela tredjeplatsen med Asnaur Dei Rum (e. Leben R L).

Flemming Jensen fick ytterligare en seger inom GS75 denna söndag på Charlottenlund. I den första avdelningen höll E Type Cash (e. Ready Cash) för favorittrycket med Flemming Jensen i sulkyn. 

Det var sexåringens 50:e start i karriären och den 17:e segern. Han har nu passerat 1,8 miljoner kronor intjänat under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Rättelse

I en tidigare version av texten publicerades av misstag formuleringar från en annan nyhetskälla. Travronden beklagar och ber om ursäkt till Sulkysport – som gjort följande publicering om samma travlopp: https://sulkysport.se/emoji-vann-koster-memorial/

Taggar i artikeln