Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel seger för Francesco Zet

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Francesco Zet och Örjan Kihlström. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Uttagningsloppen till Sprintermästaren är i gång. 850 meter från hittade Francesco Zet till tät i det första – och därifrån defilerade han hem segern.

Publicerad:

Uttagningslopp 1:

850 meter från mål övertog Francesco Zet (e. Father Patrick) ledningen med Örjan Kihlström i sulkyn. Därifrån blev segern enkel för Daniel Redéns häst. Han varvade på 1.11,4 för att sedan gå undan och vinna till synes enkelt på 1.11,0a/1609 meter.

– Hästen är så pass bra att det blir enkelt. Det var långt ifrån tomt i mål. Vi kom till ledningen smidigt och han känns lika fin som tidigare. Han har öppnat rätt bra på sistone och jag vill inte att han ska ta i för mycket så jag lät honom ta det lite lugnt i de första stegen. Han har gått utan bakskor ibland men jag vet inte vad Daniel har för tankar inför finalen. Hästen rör sig otroligt lätt och kan springa fort utan att det känns som att han tar i. Han har varit väldigt komplett så här långt, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Från rygg på ledaren inkom Joakim Lövgrens Larry Wood som tvåa medan Lars I Nilssons Aramis Face blev trea. Den duon är därmed också kvalificerade för finalen.

Uttagningslopp 2:

Magnus A Djuse och Ulrika Wällstedts Sourire Frö (e. Wishing Stone) parkerade utvändigt om ledande Down Under i det andra uttagningsloppet. Därifrån bevakade Sourire Frö händelserna. In på upploppet kopplade hästen greppet och därifrån stegade han undan till en klar seger på 1.10,7a/1609 meter.

– Jag hade respekt för Edibear som satt bakom men jag hade ett jäkla fint tag i hästen hela vägen. Han kändes verkligen i ordning i dag. Han är ganska liten och lägger inte supermycket mark under sig. Men han tar sig fram effektivt och energisnålt och har bra inställning, sade Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Från tredje ytter avslutade Edibear starkt till andrapriset medan Down Under tog hand om bronspengen från ledningen.

Ulrika Wällstedt:

– Jag är så klart otroligt glad och oerhört stolt över den här fantastiska lilla hästen. Han har en otrolig inställning till livet. Han är en glad prick som också har ett fruktansvärt humör när han plockar fram det och det gör han när han tävlar. Han såg fantastiskt fin ut. Men det är inte bara han som är bra i det här startfältet.

Uttagningslopp 3:

Mellby Jinx och Erik Adielsson höll tempot uppe i ledningen och första kilometern travades efter 1.08,5. Svante Båths häst tröttnade i utgången av sista sväng och då var Björn Goop med Stefan P Petterssons Iznogoud Am (e. Muscle Hill) främst.

När Iznogoud Am väl kopplat segergreppet lät han ingen av konkurrenterna komma förbi. Han segrade säkert på 1.10,5a/1609 meter före Cabasse och Indy Rock.

– Han var väldigt duktig. Jag körde på säkerhet i hela loppet. Han kändes stark hela vägen. Han hade inte sin bästa dag i Kungapokalen och i dag var han mycket bättre. De två tidigare försöksvinnarna har verkligen imponerat, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Vidare till final går också den bäst seedade fyran i mål. När uttagningsloppen var avgjorda stod det klart att den platsen gick till Petri Salmelas Idomenio Sisu.

FAKTA

Klara för finalen av Sprintermästaren:

Häst – Tränare

  • Francesco Zet – Daniel Redén (Etta i uttagningslopp 1)
  • Larry Wood – Joakim Lövgren (Tvåa i uttagningslopp 1)
  • Aramis Face – Lars I Nilsson (Trea i uttagningslopp 1)
  • Sourire Frö – Ulrika Wällstedt (Etta i uttagningslopp 2)
  • Edibear – Linda Persson (Tvåa i uttagningslopp 2)
  • Down Under – Per Nordström (Trea i uttagningslopp 2)
  • Iznogoud Am – Stefan P Pettersson (Etta i uttagningslopp 3)
  • Cabasse – Maria Törnqvist (Tvåa i uttagningslopp 3)
  • Indy Rock – Johan Untersteiner (Trea i uttagningslopp 3)
  • Idomenio Sisu – Petri Salmela (Fyra i uttagningslopp 1, vidare som bäst seedade fyra)
ANNONS

Ämnen i artikeln