Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel spetsseger för Drole de Jet

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Drole de Jet och Pierre Vercruysse. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det var inget snack om saken i Prix de Washington. Pierre Vercruysse och Drole de Jet hade hand om ledningen varenda meter.

Publicerad:

Pierre Vercruysse jagade andra raka segern med Drole de Jet (e. Coktail Jet) när den sjuårige hingsten var ute i grupp II-loppet Prix de Washington (€85.000) på Enghien. Och från ledningen var det ingen som kunde utmana Drole de Jet.

Hingsten stegade undan över Enghiens mastiga upplopp och passerade mållinjen med god segermarginal på 1.09,8a/1609 meter. Segern betalade 38.250 euro och den togs närmast före Violetto Jet och Ce Bello Romain.

Vinnande Drole de Jet är inbjuden till Åby Stora Pris som avgörs den 8 augusti över 3140 meter och autostart. Vinnaren i det loppet belönas med två miljoner kronor.

I grupp III-loppet Prix de Milan (€70.000), öppet för fyraåriga hingstar och ston, blev det seger för Romain Derieux med egentränade Go On Boy (e. Password). Hingsten segrade på 1.12,9a/2150 meter före Gu d’Heripre och Gospel Pat. Segern var den tionde i den 16:e starten. Segern var värd 31.500 euro och innebär att Go On Boy sprungit in 320.420 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln