Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Jiggy Jog i årsdebuten

Foto: WOODBINE MOHWAK RACEWAY
Jiggy Jog vinner enkelt i årets första start. Foto: WOODBINE MOHWAK RACEWAY

Jiggy Jog har årsdebuten avklarad. På Woodbine Mohawk Park blev det en enkel seger med gott om marginal till närmsta konkurrent.

Publicerad:

Årets första uppgift var ett försök i Gradute Series. Sex hästar fanns med bakom bilen och Jiggy Jog (e. Walner) stack direkt till ledningen. Väl där var hon aldrig utmanad och över upploppet lämnade hon sina konkurrenter.

Segertiden blev 1.08,7a/1609 meter. Som vanligt var det Dexter Dunn som satt bakom det Åke Svanstedt-tränade stoet.

– Det var ett lysande lopp. Hon hade ett fantastiskt fjolår och nu är hon tillbaka och känns mycket större och starkare. Det var första gången som jag körde henne i år. Jag hoppas att det blir ett nytt bra år, säger kusken Dexter Dunn i vinnarcirkeln.

Jiggy Jog är uppfödd på Alebäck Stuteri i Vinninga och ägs av svenske Jörgen Sparredal. I fjol rankades hon som Nordamerikas näst bästa travare och det blev bland annat seger i Breeders Crown och Kentucky Futurity Filly.

En triumf på The Meadows

Åke Svanstedt var även en vinnare på The Meadows i USA där det kördes försök i Pennsylvania Sire Stakes. Treårige Saint Louie (e. Father Patrick) tog hand om ledningen och släppte sedan ingen förbi sig.

Det blev hårt i mål mot utvändige Once in a Lifetime men ledaren höll undan på 1.10,9a/1609 meter. 

Saint Louie och startat fem gånger och detta var tredje raka segern. Förstapriset var knappt 24.000 dollar och i sulkyn satt tidernas segerrikaste kusk Dave Palone.

ANNONS

Ämnen i artikeln