Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Önas Prince

Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Önas Prince vann med säker längd före Calle Crown och Seven Nation Army i Copenhagen Cup 2023. Foto: BURT SEEGER/TR BILD

Per Nordströms Önas Prince startade i Copenhagen Cup som uppladdning inför Elitloppet 2023.
Det slutade på bästa sätt med seger efter att man anfört loppet från start till mål.

Publicerad:

Önas Prince kommer till start i Elitloppet som obesegrad 2023. Under söndagen kom årets tredje seger, det i dansk travsports största lopp för äldre eliten, Copenhagen Cup. 

Efter att ha tagit hand om ledningen direkt då startbilen släppte iväg fältet var det ingen av konkurrenterna som kunde utmana honom.

Efter att ha varvat på 1.11,1 ökade Per Nordström takten ytterligare under slutvarvet och man nådde mållinjen på 1.10,2a/2000 meter.

Något tal om en bottnad häst för att vinna loppet var det inte. Enda dramatiken var kanske inför starten, då Copenhagen Cup 2023 kantrades av en omstart.

– Han blev visserligen lite taggad av omstarten, men han lyssnade på mina signaler relativt fort och kunde också ladda om till den nya starten, så det var inga bekymmer. Sedan var loppet över direkt när vi avgjorde spettstriden så fort som vi gjorde. Och i det läget tänkte jag bara 14 dagar framåt. Jag ville inte bottna honom i dag. Det finns gas kvar, jag hade dragit i honom i två varv och han slappnade av sista biten. Vi hade norsken kvar över mål, något han svarar bra på. Så intrycket är jag jättenöjd med, säger Per Nordström i vinnarcirkeln.

Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Önas Prince, Per Nordström och Emma Nordström. Foto: BURT SEEGER/TR BILD

Malmqvist-tränat tvåa

Tvåa i loppet slutade Calle Crown efter att ha fått otacksamma uppgiften att gå utvändigt om Önas Prince under slutrundan, trea blev fint avslutandes Seven Nation Army.

Vinsten var Önas Prince 27:e i karriären och den var värd 375.000 danska kronor. Sexårige sonen till Chocolatier gjorde karriärens 42:a start under söndagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln