Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Epsom As bäst i Treåringseliten

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Epsom As håller undan invändigt före Cincinnati Beach S. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

I livets femte start blev det seger i Treåringseliten för Reijo Liljendahls Epsom As.
Tillsammans med Ulf Ohlsson segrade valacken efter att ha övertagit ledningen efter ett halvvarv.
– Hygglig tid som vi vann på, säger Reijo Liljendahl.

Publicerad:

Reijo Liljendahl har haft ett händelserikt år med byte av gård, men även blivit av med stallets stjärna Admiral As. I treårige Epsom As ser han däremot ut att ha en ny stjärna på ingång.

Efter att ha tagit hand om ledningen initialt överlät körande Ulf Ohlsson ledningen till Daniel Wäjersten och Kilgore, för att kort senare återta spetspositionen. Efter att man varvat på 1.11,7 var det många som nog trodde det skulle ta emot ordentligt till slut för Epsom As som gjorde sin blott femte start i livet, men även om Cincinnati Beach S närmare sig hela vägen in för Micha Brouwer höll ändå Epsom As undan på tiden 1.13,0a/2140 meter.

– Det var en hygglig tid. Det här är en häst som gjort allting rätt från dag ett och jag är väldigt glad över den här segern. Han är startsnabb, stark och tål rejäla upplägg. Så det här var riktigt roligt, säger Reijo Liljendahl i vinnarcirkeln.

Segern i Breeders Course-finalen, tillika Treåringseliten, var värd en miljon svenska kronor.

Blåblodig moderslinje

Epsom As är efter Muscle Mass och undan D.Liteful Hanover. Mormor är D.Train, som förutom Epsom As mor även lämnat en viss Donato Hanover. Blåblodigt så det förslår i moderslinjen med andra ord.

Äger hästen gör Multigolv i Skåne AB och uppfödare till Epsom As är pseudonymerna Serenissima och Pietrasanta i Italien, de förstnämnda som även fött upp elitloppsdeltagaren Vivid Wise As.

Trea i loppet slutade Nacido Boko, tränad av Erwin Bot och körd av Örjan Kihlström, som spurtade starkt efter att ha sladdat i kön under loppets första del efter att ha startat från tråkigt utgångsläge.

ANNONS

Ämnen i artikeln