Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ester Degli Dei vann Breeders Course-finalen

Foto: null
Ester Degli Dei vinner före Eros Jet.

Treåriga Ester Degli Dei är ett stort löfte från Paul Hagoorts stall.
Under tisdagskvällen vann hon Breeders Course-finalen på Jägersro och tjänade 800.000 kronor.

Publicerad:

Loppet inleddes med en jämn spetsstrid och det var Noah Boko som tog hand om ledningen före Ester Degli Dei (e. Maharajah). Halvvarvet gick efter snabba 1.07,7.

Med knappt ett varv till mål galopperade ledaren och Ester Degli Dei tog då över befälet. Hon kom till varvet efter 1.12,3 och gick in i slutsvängen med Eros Jet på utsidan.

Dessa två stred upploppet ner och det var ledaren som trots den tuffa inledningen var starkast till slut. Eros Jet blev tvåa före Everything Bi. Segertiden blev 1.11,7a/1640 meter och förstapriset var 800.000 kronor. Detta var femte raka segern från debuten. Alla tidigare triumfer har kommit hemma på Wolvega i Nederländerna.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Kretsen kring Ester Degli Dei efter loppet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

“Inte en normal treåring”

Paul J Hagoort tränar vinnaren som kördes av Robin Bakker

– Det var en tuff strid till slut och Gocciadoros häst (Eros Jet) var också riktigt bra. Vi hade ett bra startspår, jag försökte ta ledningen men Noah Boko var snabbare. Det gjorde det lite enklare för oss när vi kunde ta över ledningen. I den sista svängen trodde jag att min häst var trött men när vi kom in på upploppet kämpade hon igen. Detta är inte en normal treåring, det är en speciell häst, säger Robin Bakker i vinnarcirkeln.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ester Degli Dei efter loppet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Tränaren Paul Hagoort har vunnit Breeders Course-finaler på Solvalla under elitloppshelgen men det var första gången som han vann finalen som körs på Jägersro.

– Jag är väldigt glad. Det var flera nivåer upp mot hennes tidigare lopp och jag förväntade mig ett taktiklopp med flera hästar från Gocciadoros stall. Hon hade lite tur när ledaren galopperade. I den sista svängen trodde jag kanske att det skulle bli svårt men det känns nästan som att hon väntade på hästen utanför och att få tävla mot den. Hon är alltid ganska avslappnad, både i träning och lopp och tog resan på ett bra sätt, säger Paul Hagoort i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln