Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant ledde hela vägen i Caen

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Richard Westerink. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

I slutet av februari tog Etonnant hem Prix de Paris. I Prix des Ducs de Normandie kom nästa seger – från ledningen var hingsten klassen bättre än konkurrenterna.

Publicerad:

Det var aldrig någon diskussion i grupp II-loppet Prix des Ducs de Normandie (€130.000) i Caen. Anthony Barrier styrde direkt till ledningen med Richard Westerinks Etonnant (e. Timoko) och i den positionen stannade den sjuårige hingsten hela vägen.

Etonnant passerade mållinjen på 1.10,4/2450 meter och adderade 58.500 euro till sitt konto. Över upploppet stegade Etonnant undan från sina konkurrenterna. Motståndet försökte ta sig ikapp, men var aldrig nära. Etonnant vann loppet före Davidson du Pont och Ce Bello Romain. För Dorgos de Guez blev det en fjärdeplats.

Det här var årets andra seger för Etonnant. I slutet av februari tog hingsten hem grupp I-loppet Prix de Paris vilket är hans hittills största seger under karriären. Som fyraåring vann han även grupp II-loppen Prix Olry-Roederer och Prix Legoux-Longpre.

I Caen avgjordes även montéloppet Prix Henri Ballière, ett lopp med grupp II-status öppet för fyraåriga hingstar och ston. Där var Frederic Prats Heros de Fleur (e. Ludo de Castelle) bäst till slut.

Hingsten kom i mål på 1.12,3/2450 meter och vann närmast före Hopla des Louanges och Hirondelle du Rib. Det här var andra segern i karriären i lopp med grupp II-status för Heros de Fleur. I början av september segrade han i montéloppet Prix de Basly med Éric Raffin i sadeln.

St Leger des Trottes (€120.000) var tävlingsdagens enda lopp med grupp I-status. Montéoppet, öppet för treåriga hingstar och ston, hade en klar segrare i Philippe Allaires Ici C’est Paris (e. Dollar Macker).

Hingsten reds till seger av Christopher Corbineau. Ici C’est Paris var tidigt med i den främre träffen och fanns som fyra i fältet mitt i loppet. I utgången av slutsvängen vred Corbineau ut till attack och Ici C’est Paris avgjorde i säker stil.

Hingsten kom i mål på 1.13,3/2450 meter och inkasserade därmed 54.000 euro. Segern togs närmast före Inoui Danica och Isildur Paulois.

Ici C’est Paris har haft en framgångsrik inledning på karriären. Det här var hans hittills största seger och hans sjätte seger i karriärens nionde start. Han har tidigare vunnit grupp III-loppet Prix Edouard Marcillac och grupp II-loppet Prix Felicien Gauvreau.

ANNONS

Ämnen i artikeln