Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant vann grupp I-lopp i Belgien – Flera svensksegrar i Frankrike

Foto:  JEAN-LUC LAMAÈRE/LE TROT
Etonnant vann i dag ett grupp I-lopp i Mons. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/LE TROT

I dag gjorde elitloppsvinnaren Etonnant och fyran Vivid Wise As upp i Mons. Det blev seger för den förstnämnda i ett tempomässigt lugnt lopp. Dessutom blev det seger för tre svenska tränare på tre olika banor i Frankrike.

Publicerad:

Grupp I-loppet Grand Prix de Wallone avgjordes i Mons med ett förstapris på 72.000 euro. Efter en strykning fanns sju hästar med. Etonnant (e. Timoko) startade från spår två och Vivid Wise As från spår sju. Den sistnämnda var snabbast från start och kom till ledningen på den första långsidan.

Kusken Mathieu Abrivard valde sedan att släppa över tätpositionen till den värsta konkurrenten när det återstod ett drygt varv. Därmed var Vivid Wise As fast i rygg och svenskfödde Alcoy fick göra jobbet utanpå ledaren. 

Etonnant höll undan till seger med Vivid Wise As klistrad i rygg. Cicero Noa inkom som trea. Därmed fick vinnaren revansch för loppet på Vincennes den 26 juni där det var omvänd ordning mellan honom och Vivid Wise As.

Segertiden blev 1.12,6a/2300 meter. Precis som vid segern på Solvalla satt Antony Barrier i sulkyn.

Niskanen vann på Enghien

På Enghien triumferade Jarmo Niskanen. Hans femåring Homonymie (e. Orlando Vici) som kördes av Franck Ouvrie satt långt bak i fältet och attackerade under slutvarvet. Då bet det bra och med drygt 600 meter till mål satt ekipaget i ledningen. 

Han vann med god marginal till tvåan på tiden 1.12,3a/2150 meter. Förstapriset var 19.800 euro.

Foto: Skärmdump Le Trot
Gitan de Touchyvon vinner på gräsbanan i Bernay. Foto: Skärmdump Le Trot

På gräsbanan i Bernay segrade Jörgen Westholms långskubbare Gitan de Touchyvon (e. Tiego D’Etang). Loppet kördes dessutom i högervarv. Förutsättningar som hästen visade sig trivas på. Efter ett drygt halvvarv kom han till spets och stannade sedan där in i mål.

Han vann loppet på tiden 1.19,3a/2800 meter och belönades med 6.300 euro. Hästen kördes av Alexis Naveau.

Vi noterar även en tränarseger i Frankrike för Björn Goop. Den kom på banan Vittel med åttaårige Easy Rider (e. Goetmals Wood).  Roman Derieux satt i sulkyn. Segertiden blev 1.18,3/2.725 meter och förstapriset var 7.650 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln