Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant vann i comebacken

Foto: Equidia
Etonnant vinner i comebacken i Caen. Foto: Equidia

Elitloppsvinnaren Etonnant gjorde under torsdagen comeback på högervarvsbanan i Caen. Det slutade med seger efter en stark avslutning.

Publicerad:

Loppet innehöll 16 hästar och Etonnant (e. Timoko) var spelad till favorit med Alexandre Abrivard i sulkyn. Med cirka 1200 meter till mål landade ekipaget utvändigt om ledande Ce Bello Romain. I början av upploppet hade Etonnant ett par längder fram till ledaren. Han kom närmare och närmare och tog sig förbi.

Segermarginalen blev drygt en halv längd. Tvåa blev Capital Mail följd av ledaren Ce Bello Romain. Tiden blev 1.10,7a/2200 meter och förstapriset var 15.750 euro.

Richard Westerink var nöjd efter loppet som var hästens första sedan nyårsdagen. Han ströks ur Prix d’Amerique efter att ha drabbats av borrelia.

– Det var var struligt idag och man blev lite orolig, men det var en fin comeback. Man vet aldrig med Etonnant, han bestämmer lite själv har han vill göra, och det blev ett nytt upplägg av lopp för honom. Han har kommit tillbaka bra efter sjukdomen, och det är aldrig lätt med en comeback, speciellt nu när han också börjat betäcka, säger Westerink till Equidia.

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Etonnants tränare Richard Westerink. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Nästa start blir troligen hemma i Frankrike. Richard Westerink har tidigare sagt att han gärna vill försöka försvara titeln i elitloppet med sin stjärna.

– De har varit på mig från utlandet, men det blir svårt när han betäcker och det inte är något flyg. Det lutar mot att han startar i Prix Kerjacques eller Prix d’Atlantique. Förmodligen Prix Kerjacques.

Anthony Barrier har varit förstekusk på Etonnant i flera år men nu körde Alexandre Abrivard. 

– Han tog omstarterna bra och enda gången han var lite stressad var 200 meter in i loppet. Jag ville ge honom ett lugnt upplägg och han avgjord enkelt. I sista sväng var jag säker på seger, säger Abrivard till Equidia.

ANNONS

Ämnen i artikeln