Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extreme fortsätter övertyga – vann överlägset på Charlottenlund

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Steen Juul och Extreme vid segern i EM för femåringar på Åbytravet tidigare i år. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det spelar ingen roll om han tävlar i Sverige eller i Danmark. Oavsett är Steen Juuls Extreme omutlig för dagen.

Publicerad:

För tre starter sedan vann Extreme (e. Chocolatier) EM för femåringar på Åbytravet och senast var han bäst i C.L. Müllers Memorial på Jägersro.

På söndagen var han ute i N J Koster Memorial med 100.000 danska kronor till vinnaren på Charlottenlund – ett lopp Juuls häst vann i överlägsen stil.

Extreme tog hand om kommandot i loppet genom första sväng för att sedan vinna odiskutabelt.

Efter att ha öppnat första kilometern efter 1.13,8 stack Extreme undan över upploppet och segrade på 1.12,2a/1600 meter.

– Han är klok och lyssnar på mig hela tiden. Loppet idag löste sig helt perfekt för vår del. Nu tror jag att vi packar ner för vintern och så kommer han ut någon gång igen i mars. Jag hoppas att vi kan vara med i större lopp nästa år, sade Steen Juul till Kanal 75.

I Stoeliten gick segern till Jörgen Sjunnesson och Jan Dahlgaards Henbianca Boko (e. Virgill Boko) efter en övertygande avslutning. Det sjuåriga stoet hade flera längder fram till täthästarna när fältet svängde in på upploppet men i god tid innan mållinjen passerades var hon först och inkasserade förstapriset på 50.000 danska kronor.

Hennes andra raka seger var därmed ett faktum och segertiden skrevs till 1.14,3a/2000 meter.

– Det var ett väldigt fint sto som gjorde allting rätt under loppets gång. Hon kändes fin hela vägen och Jan ville att jag skulle ge henne ett avvaktande lopp och spara speeden så länge som möjligt. Det löste sig bra för vår del och hon kändes stark när jag vred ut på upploppet, sade Jörgen Sjunnesson i segerintervjun efter loppet.

Sjunnesson passade även på att berömma tränaren Jan Dahlgaard.

– Han har ett litet stall men jag har följt honom under många år. Han har alltid tagit fram väldigt fina hästar som är i väldigt fint skick.

Fredrik Persson gästade Charlottenlund där han avgick med segern tillsammans med Arvid S.H. (e. Scarlet Knight). Den sexårige valacken plockade ned ledaren Bild Time över upploppet och noterades för första segern sedan i början av juni.

Arvid S.H. kom i mål på 1.13,8a/2000 meter och segern betalade 25.000 danska kronor.

Den här tävlingsdagen avgjordes även Danskt Avelslöp för treåriga ston respektive för treåriga hingstar och valacker. I stoklassen fortsatte Go On Gardenia (e. Great Challenger) att övertyga.

Med sin tränare Knud Mönster i sulkyn säkrade hon karriärens åttonde seger i den elfte starten när hon kom i mål på 1.15,2a/2000 meter. En seger värd 57.000 danska kronor.

I finalen för hingstar och valacker stod Bo Westergaards Get A Wish (e. Wishing Stone) för en övertygande insats. Hästen travade först utvändigt om ledaren under större delen av loppet men hade trots detta inga som helst bekymmer att avgå med segern.

In i slutsvängen kopplade Get A Wish greppet om händelserna och över upploppet stegade han undan i smått överlägsen stil på segertiden 1.14,6a/2000 meter.

Precis som i stoklassen uppgick förstapriset till 57.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln