Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon krossade motståndet

Foto: Skärmdump från banans loppsändning.
Face Time Bourbon hade lekstuga i Vallonien. Foto: Skärmdump från banans loppsändning.

Face Time Bourbon var i en klass för sig i Grand Prix de Wallonie på söndagskvällen. Från ledningen stack världsstjärnan undan till en överlägsen seger och säkrade därmed sin andra raka inteckning i det belgiska storloppet.

Publicerad:

Det bjöds på rätt svåra förutsättningar när Belgiens största lopp för året skulle avgöras på Hippodrome des Wallonie i belgiska Mons. Regnet hade öst ner under dagen och på en blöt bana fick det bli linjestart istället för bilstart i grupp I-loppet.

Eric Raffin körde på säkerhet med jättefavoriten och hamnade efterhand i tredje utvändigt. Där blev han inte kvar särskilt länge och via en längre repa tredjespår nådde Face Time Bourbon fram till täten med dryga varvet till mål, med Drole de Jet i vinnarhålet och Feerie Wood utvändigt.

Därifrån var det inget snack. I sista sväng lade Raffin in överväxeln och med en häftig acceleration lämnade Face Time Bourbon övriga bakom sig och försvann till en överlägsen seger. Raffin kunde bjuda på segergest i god tid för mål och Face Time Bourbon (e. Ready Cash) landade till slut på 1.13,1l/2300 meter på den smetiga banan. Sébastien Guaratos sexåring belönades med 57.600 euro i förstapris och klev samtidigt över tre miljoner euro intjänat.

Ce Bello Romain med Anthony Barrier genrepade inför Åby Stora Pris och spurtade in som tvåa efter en resa i andra utvändigt. Norska Rebella Matters, i träning hos Jean-Michel Bazire, sköt till vasst som trea med Joseph Verbeeck.

ANNONS

Ämnen i artikeln