Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon nedspeedad i Prix de France

Foto: JLL-LeTROT
Delia du Pommereux överraskade i Prix de France. Foto: JLL-LeTROT

Jättefavoriten Face Time Bourbon och Björn Goop fick nöja sig med andraplatsen i Prix de France 2021. Sébastien Guaratos dubbla Prix d'Amérique-vinnare blev nedspeedad av Délia du Pommereux.

Publicerad:

Face Time Bourbon ”vann” spårlottningen med spår två mot värsta hotet Davidson du Ponts bricka åtta bakom vingen. Ändå var det den sistnämnda som var snabbast ut och det såg ut som att Jean-Michel Bazire skulle kunna vara först fram och överta ledningen från Billie de Montfort. Men då kom det en galopp istället, vilket istället öppnade vägen till spets för Björn Goop. Första 600 avverkades efter 1.06,7 och sedan fick Goop och Face Time Bourbon en liten tryckare av Bahia Quesnot (slutade fyra). Det innebar att de inledande 1100 noterades efter 1.07,3. 

Björn Goop ryckte i slutsvängen och det såg helt klart ut fortfarande mitt på upploppet. Men Éric Raffin avslutade väldigt starkt från fjärde par utvändigt med Sylvain Roger-tränade Délia du Pommereux (e. Niky) och hann sätta klorna i storfavoriten kort före mållinjen. Detta på det tangerade löpningsrekordet 1.09,8a/2100 meter. Samma tid klarade Kool du Caux vid sin seger 2007. Förstapriset var hela 180.000 euro.

– Jag trodde inte på seger på förhand, men Délia du Pommereux var väldigt imponerande i dag, sade Éric Raffin till Kristin Riise Ödegård på Kanal 75.

Tränaren Sylvain Roger var inte mindre belåten.

– Hon var bättre än förväntat och svarade för en enorm prestation.

Roger fick också en fråga om en eventuell start i Paralympiatravet eller Elitloppet?

– Det känns inte så från ägarhåll, men kanske om jag bestämmer, då kanske det kan gå.

Dörren verkar alltså inte helt stängd.

I grupp I-loppet Prix des Centauers i monté för fyråringar kunde Thierry Duvaldestin-tränade favoriten Flamme du Goutier (e. Ready Cash) vinna knappt för Antoine Wiels. Inledningsvis var det Heros de Fleur som hade hand om ledningen och första 675 avverkades efter 1.09,6 och de inledande 1175 på 1.10,0. Ledaren kroknade tidigt och det såg istället ut att stå mellan Fame Music och Freeman de Houelle. Där bakom närmade sig dock Flamme du Goutier och lyckades sticka nosen först i andraspår i en väldigt tät trehästarsstrid. Segertiden blev 1.10,8/2175 meter och förstapriset var 90.000 euro. Det här var 14:e segern och den tredje i grupp I-sammanhang.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln