Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon vann Prix de Bourgogne

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goop bakom Face Time Bourbon (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jean-Michel Bazire och Davidson du Pont gjorde vad de kunde för att grilla Face Time Bourbon och Björn Goop. Det hade de ingenting för. Sébastien Guaratos världsartist var bara bäst i Prix de Bourgogne.

Publicerad:

Varken Davidson du Pont eller Face Time Bourbon hade något med den initiala spetsstriden att göra. Den förstnämnde kom förvisso iväg bra, men Bazire kunde bara se på när Valokaja Hindö flög till spets innan Délia du Pommereaux och David Thomain tog över. De släppte i sin tur över kommandot till Vivid Wise As och Alessandro Gocciadoro. 

Då satt förhandsfavoriterna som etta och tvåa i tredjespår innan Bazire tryckte sig hela vägen till ledningen med Davidson du Pont samtidigt som Björn Goop och Face Time Bourbon gled med och hamnade först utvändigt.

Första 1100 meterna travades efter 1.10,9. När upploppet närmade sig låg Davidson du Pont och Face Time Bourbon sida vid sida, men så fort målrakan kom kopplade den sistnämnde segergrepp på några steg.

Hoten kom i stället från Vivid Wise As och Délia du Pommereaux som hade gott om plats att lämna andra respektive tredje invändigt och jaga Face Time Bourbon. 

Mållinjen kom i tid för favoriten, som tog hem Prix de Bourgogne med knapp marginal. Ännu hårdare var det i striden om andraplatsen som vanns av Vivid Wise As. Délia du Pommereaux blev trea. Topptrion kom i mål på 1.10,4a/2.140 meter och samtliga är klara för Prix d’Amérique.

“Vinnarskalle”

– Min häst kändes jättefin och han var bra. Jag låg i underläge med tanke på utgångsläget, men när jag kom upp utvändigt om Davidson du Pont kände sig min häst stark. Det kom några hästar och utmanade till slut, men han hade gjort ett tufft jobb. Han visade vinnarskalle, sade Björn Goop till ATG Live.

Även tränaren Sébastien Guarato uttalade sig i ATG Live. 

– Björn skulle kanske ha tagit över ledningen från Davidson du Pont, Jean-Michel berättade för mig att han nog hade släppt. Då hade han nog vunnit enklare. Nu fick jobba rejält för Délia du Pommereux och Vivid Wise As avslutade riktigt snabbt, sade Sébastien Guarato till ATG Live.
– Jag var väldigt nöjd med prestationen. Han var perfekt i travet, uppförde sig perfekt och lite vassare än i Prix du Bourbonnais. Då har han ändå bara gått fyra jobb efter det. Vi har en fräsch häst och det bådar gott inför fortsättningen. Han startar inte mer innan Prix d'Amérique utan resten av uppladdningen sker hemma. Efter Prix d'Amérique blir det Prix de France.

Vivid Wise As är tillbaka hos Alessandro Gocciadoro efter en sommar i Sverige. 

– Jag var jättenöjd med hästen. Han gjorde ett bra lopp, men är inte hundraprocentig ännu. Det finns saker att jobba med och det är perfekt att det är fyra veckor kvar till Prix d'Amérique. Han kommer inte att göra någon start innan dess, sade Alessandro Gocciadoro till ATG Live.

Davidson du Pont fick nöja sig med fjärdeplatsen – klart slagen av topptrion.

Förstapriset i Prix de Bourgogne var 49.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln