Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fado du Chene avgjorde säkert

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Paul Philippe Ploquin red Fado du Chene till seger i Prix du Calvados. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Julien Le Mer-tränade Fado Du Chene var starkast i Prix du Calvados. Den sexårige hingsten ordnade karriärens 14:e seger efter en övertygande avslutning.

Publicerad:

Paul Philippe Ploquin inledde som sista häst med Julien Le Mers Fado du Chene (e. Singalo) när grupp II-loppet Prix du Calvados (€130.000) avgjordes under sadel på söndagen. Ett lopp öppet för fyra- till elvaåriga hingstar och ston.

Ekipaget avancerade kilometern från mål och var snabbt framme utvändigt om ledande Freeman de Houelle. 500 meter kvar var ekipaget först. 

Fado du Chene höll undan till seger på 1.12,4/2850 meter före en starkt återkommande Freeman de Houelle, tränad av Franck Leblanc och riden av Eric Raffin.

Tredjeplatsen gick till Laurent Claude Abrivards Daida de Vandel med Alexandre Abrivard i sadeln.

De tre främsta hästarna är direktkvalificerade för Prix de Cornulier som har en samlad prissumma på 700.000 euro.

Fado du Chene var dock redan inkvalad till Prix du Cornulier i och med sin seger i Prix Joseph Lafosse på Vincennes den 5 december.

Freeman de Houelle och Daida de Vandel gör i och med sina andra- respektive tredjeplatser Fado du Chene och Gladys des Plaines sällskap som hästar som kvalat in till storloppet. Den sistnämnda gjorde det i och med lördagens seger i Prix Emile Riotteau.

Med i Prix du Calvados var även Malin Bergströms Galactica tillsammans med Anna Erixon i sadeln. Ekipaget var med i den främre träffen från start, men tappade den sista biten och blev oplacerade.

– Vi är jättenöjda med Galactica. Hon klarade av banan jättebra. Vi önskade att vi kanske hade fått en bättre rygg in i sista kurvan, då hade hon nog plockat pengar. Vi är jättenöjda med henne. Hon gick iväg bra i alla startförsök. Hon gick okej, men gillar inte att jaga ikapp. Jag var inte på henne så mycket och hon har hämtat sig väldigt fort efter loppet och verkar ha haft en bra upplevelse. Vi är väldigt glada över att få uppleva det här med Galactica. Även fast det inte blev pengar den här gången. Jag är jättetacksam, sade Anna Erixon till TV 12.

Segerchecken till kretsen runt Fado du Chene uppgick till 58.500 euro. Fado du Chene har fina meriter under sadel. Det här var hästens 14:e seger, alla tagna i monté.

Den sexårige hingsten har vunnit tre grupp I-lopp, alla som treåring: Saint-Leger des Trotteurs, Prix d’Essai och Prix de Vincennes.

Han har nu tävlat in 872.400 euro under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln