Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fame And Glory tog andra raka segern

Foto: Emine Lundsten.
Fame And Glory som ettåring. Nu har börjat tävla och fått en fin start på karriären. Foto: Emine Lundsten.

Treårige Fame And Glory är en halvbror till Calgary Games. Under lunchtävlingarna i Lindesberg tog han andra raka segern från debuten.

Publicerad:

Fame And Glory är efter Tactical Landing och undan Olympia Tilly vilket gör honom till halvbror med Calgary Games. Som ettåring såldes han på Menhammar Online Sales för 1,2 miljoner kronor och nu har han börjat starta i Timo Nurmos regi.

I debuten på Axevalla blev det en överlägsen seger och under måndagens lunchtävlingar i Lindesberg blev det en ny triumf. Han satt placerad i fjärde utvändigt och landade utvändigt om ledaren med ett drygt varv till mål. I sista sväng hade han grepp och gick undan till seger, till synes okörd på 1.15,7/2140 meter.

Björn Goop har kört hästen i båda starterna.

– Det är en jättefin häst som har väldigt lätt för sig. Jag satt lite pyrt på det och ville inte lämna något åt slumpen. Det känns ännu inte som att han behöver någon perfekt löpning utan han tål att gå lite. Han har verkligen förstått vad det går ut på. Han var lite valpig i första starten men idag var det mycket mer fokus, säger Björn Goop i vinnarcirkeln.

– Han kommer säkert alltid bli jämförd med sin bror. De är inte lika i stilen men påminner en del om varandra. Det känns som att de har samma fina kapacitet.

Mamman vann Breeders Crown

Modern Olympia Tilly tjänade över 1,8 miljoner kronor på tävlingsbanan och vann Breeders Crown som treåring, utöver Calgary Games och Fame And Glory har hon lämnat fem avkommor.

Förra året fick hon stoet Hellas Athena som också är efter Readly Express och därmed Calgary Games första helsyskon, och även i år har hon fått ett sto efter Readly Express.

ANNONS

Ämnen i artikeln