Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fame And Glory tog fjärde raka i Bollnäs

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Timo Nurmos Fame And Glory imponerade i Bollnäs. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

BOLLNÄS. I onsdags glänste Our Pride på Solvalla, och under lördagen var Fame And Glory överlägsen i Bollnäs. Timo Nurmos har just nu de två förhandsfavoriterna till segern i Svenskt Travkriterium.

Publicerad:

Treårige Fame And Glory (e. Tactical Landing) är en halvbror till självaste Calgary Games. Tävlingskarriären har börjat på bästa sätt och under lördagen tog han fjärde raka segern från debuten. 

Tillsammans med Björn Goop kom han tidigt till ledningen och stack undan till en överlägsen seger på 1.13,8a/2140 meter. Efter loppet var Timo Nurmos belåten.

– Det är en fin häst som har utvecklats väldigt bra och varit fräsch och fin. Han har börjat få mer självförtroende nu också, säger Timo Nurmos.

Har han några likheter med sin bror?

– Samma mamma och samma färg. Annars tycker jag inte det.

Just nu har Timo Nurmos de två förhandsfavoriterna till segern i Svenskt Travkriterium på ATG:s förtidsodds. I onsdags tog hans Our Pride sin femte raka seger från debuten och därmed är båda hästarna ännu obesegrade. 

Hur högt håller du Our Pride och Fame And Glory?

– Det är två fina hästar som utvecklats bra och vi hoppas att det håller i sig. Vi har några andra treåringar som också är väldigt fina. Tiden får visa hur långt de kommer att gå. De har ännu aldrig testats så jag vet inte själv vem som är bäst.

Uttagningsloppen till Kriteriet körs på Solvalla den 1 oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln