Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Father Simon laddade upp inför STL-finalen

Den 24 september väntar STL-final på Solvalla. Under tisdagskvällen laddade Father Simon upp med en enkel seger på Sundbyholm.
– Hästen kändes fräsch och fin med alla växlar oryckta, det kunde inte bli så mycket bättre inför finalen, sade Carl Johan Jepson till Kanal 75.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Hästen öppnade snabbt bakom bilen och satt i ledningen i den första svängen. Carl Johan Jepson kunde sedan dämpa tempot. De kom till varvet efter 1.17,2. Över upploppet gick Father Simon (e. Father Patrick) undan och vann i obekymrad stil. Tiden blev 1.15,3a/2.140 meter.

Hästen tränas av Björn Goop och kördes av Carl Johan Jepson som var mycket nöjd efter loppet.

– Det var ett fantastiskt intryck på den här. Han vann som det kändes helt okörd. Han var stor favorit men tjänade 100.000 kronor sist på V75 så det var inte bara att ställa ut skorna och tro att man skulle vinna, men så var det faktiskt, sade Jepson till Kanal 75.

Nu väntar start i Klass II-finalen på Solvalla den 24 september.

– Hästen kändes fräsch och fin med alla växlar oryckta så det kunde inte bli så mycket bättre inför finalen.

Första segern sedan 2019

Nioårige Ragazzo da Sopra (e. From Above) hade inte vunnit lopp på flera år. Nu var det dags igen. Han luggade invändige Lucifer Lane på ledningen och Jorma Kontio valde sedan att köra i den positionen.

Han höll ifrån sig sina konkurrenter och vann på tiden 1.11,4a/1640 meter. Anton Sverre skötte om hästen hos Björn Goop och nu tränar han honom själv.

– Jag kan bara tacka ägaren för förtroendet. Det går inte att beskriva. Det är första segern sedan Jorma vann med honom för tre år sedan i Uno Sweds Minne på Färjestad. Det har varit strul med stallet i flera månader, det här var riktigt skönt, sade Anton Sverre till Kanal 75.

Ragazzo da Sopra har gjort 89 starter, vunnit 11 lopp och tjänat 2.803.165 kronor.

Samtliga resultat från tävlingarna i Eskilstuna hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln