ANNONS

Father Simon vann – fick 110 000 – har kört in mer än 250 000

Father Simon (e. Father Patrick) vann tillsammans med sin tränare Björn Goop.

Publicerad:

Valacken vann på tiden 1.15,0/2140 meter i det åttonde loppet på Örebros travbana på lördagen. Marginalen ned till tvåan Global Crossover blev en nos för Father Simon som ägs av Lerstenen Förvaltning AB, Umeå, och är uppfödd av Global Glide AB, Skövde. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, var värt 110 000 kronor.

Den femåriga valacken hade före dagens lopp bara vunnit två lopp på 17 starter. Hittills i karriären har Björn Goops häst vunnit 264 300 kronor (med segerprocent på 17 och platsprocent på 33).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Global Crossover med Magnus A Djuse i sulkyn, slutade tvåa.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Global Crossover (tvåa), Mysterious Lucifer (trea), Livi Poldark (fyra), Wings Level (femma) och Lexington Yoda (sexa).

Labyad Bros, som kördes av Johan Untersteiner, galopperade under loppet och Dirty Martini för Jörgen Westholm blev diskvalificerad för galopp.

Extreme A.F. ströks före start.

ANNONS

Startlista

Örebro , Lopp 8

STL Klass II, försök 3 i meeting 6 (Final Solvalla 24 september) • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 110 000 kr
STL Klass II, försök 3 i meeting 6 (Final Solvalla 24 september) 3-åriga och äldre svenska 100.001 - 250.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040820 eller tidigare. 2140 m. Voltstart. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare.