Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem svenska tränarsegrar

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Marcus Melander kunde räkna in tre tränarsegrar under gårdagen i USA. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Det blev hela fem svenska tränarsegrar under fredagen i USA och den största ordnade Marcus Melander på Vernon Downs.

Publicerad:

Det var i Empire Breeders Classic för treåriga ston som Marcus Melander-tränade Iteration (e. Chapter Seven) tidigt tog hand om ledningen för Brian Sears och sedan segrade med en dryg längd på 1.10,3a/1609 meter. Det handlade om andra raka på lika många årsstarter och den här var värd cirka 50.000 dollar. Iteration är helsyster med självaste Gimpanzee.

I Empire Breeders Classic för treåriga hingstar och valacker (205.500 dollar i samlad prissumma) tjänade Åke Svanstedt-tränade duon Ambassador Hanover (e. Chapter Seven) och Incommunicado (e. Chapter Seven) fina pengar som tvåa och trea. Här segrade Tony Alagna-tränade Ahundreddollarbill (e. Chapter Seven).

Mer Marcus Melander blev det på Meadowlands. Från spets vann treårige Dancinginthedark M (e. Readly Express) på 1.09,7a/1609 meter för Tim Tetrick. Belöningen blev 7.500 dollar. Sexårige The Veteran (e. Muscle Mass) segrade också från ledningen för Tim Tetrick, detta på 1.09,1a/1609 meter. Förstapriset var 6.250 dollar.

På Meadowlands kunde även Anette Lorentzon räkna in en tränarseger. Den kom med treårige Rattle My Cage (e. Love You) för Tim Tetrick på 1.09,6a/1609 meter. Förstapriset var 7.500 dollar. Noterbart var att Dexter Dunn var mannen för dagen på Meadowlands med hela sju segrar!

Den femte svenska tränarsegern under fredagen ordnades på Harrah's Philadelphia i Chester. Det var Per Engblom-tränade treåringen Colonial As It (e. Readly Express) som vann enkelt från spets för Yannick Gingras på 1.11,0a/1609 meter och tjänade 6.300 dollar. Det här var fjärde raka segern.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln