Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem tränarsegrar för Johan Untersteiner

Johan Untersteiner värmde upp på bästa sätt inför den viktiga derbyhelgen genom att ordna fem tränarsegrar hemma i Halmstad.
– Det kändes extra fint att få hedra Joakim Sandkvist, betonar Halmstadtränaren.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ture L.A. (arkivbild) ordnade en av fem tränarsegrar för Johan Untersteiner. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Peter Untersteiner ordnade första tränarsegern för sonen Johan Untersteiner redan i andra loppet genom treåriga stoet Sobel Exellence (e. Executive Caviar). I lärlingsserien (V64-1) inledde Wilma Karlsson i tredje ytter med Johan Untersteiner-tränade Alvena Matteus (e. Infinitif). Drygt 500 kvar gled hon ut i dödens och avgjorde sedan på några få steg på 1.12,7a/1640 meter.

– Jag hade så mycket i linorna att det bara var att köra. Han vann väldigt enkelt med tussarna kvar, säger Wilma Karlsson i ATG Live.

Egen seger

Johan satt själv upp bakom fyraårige Veyron Bros (e. Propulsion) i V64-3. Det blev välbeprövade spets och slut efter 1.17,5 första varvet.

– Ett väldigt positivt formtecken. Jag var lite orolig över formen i senaste starten, säger Johan Untersteiner i ATG Live.

Största segern för Stall Untersteiner ordnade sedan Johan själv i V64-avslutningen, tillika Joakim Sandkvists Stipendium. Detta genom att leda från start till mål med en formstark Ture L.A. (e. Maharajah). Förstapriset var 125.000 kronor.

– Han har visat sin startsnabbhet flera gånger tidigare och nu var det läge att kasta loss. Joakim Sandkvist jobbade många år hos min pappa och vi var jättebra kompisar. Så det känns extra fint att få hedra honom, säger Johan Untersteiner i ATG Live, för att sedan ordna femte tränarsegern för kvällen i det tionde loppet med fyraåriga valacken Roadtohana (e. Nuncio).

Joakim Sandkvist stipendium på 50.000 kronor togs i kväll emot i Halmstad av Preben Sövik.

Imponerande sto

Femåriga stoet True Blue (e. Maharajah) imponerade så smått i ett stolopp (V64-2) för sin tränare Patrick de Haan. Det blev långt fram under slutvarvet och ledande Maxima Schermer såg klar ut i slutsvängen. Men spurten för True Blue bet riktigt bra.

– Hästen avslutade starkt och hon blir kvar i Sverige för fortsatt tävlande här, säger Patrick de Haan i vinnarcirkeln.

Mika Haapakangas-tränade Special Chance (e. Special Promise) hade inte vunnit lopp sedan paralympiatravdagen på Åby den 1 april, då hon vann ett försök i Diamantstoet. Men i kväll i V64-4 var det dags igen efter det att David Grundmann serverat hästen en perfekt resa i andra ytter.

Kolgjini i topp

Fyraårige Bold Eagle-hingsten Jollywood var överlägsen från ledningen för Adrian Kolgjini (V64-5). Det här var första segern för året och den tredje totalt.

– Det kändes bra under hela dagen och då ville jag också vara lite offensiv i förhandssnacket så att det inte skulle bli några sura miner efteråt när jag vinner med 20 meter. Hästen visade hög kapacitet tidigt men det har blivit många hack i maskineriet efteråt. Hans karriär är dock långt ifrån över, säger Adrian Kolgjini vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln