Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka för Sven-Åke Eriksson

Det går inte att stoppa Sundbyholmslicenserade Sven-Åke Eriksson då han svingar upp sig i sulkyn.
Under tisdagen kom femte raka segern i sulkyn, den fjärde för året.
– Slumpen naturligtvis, säger Eriksson i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV-bilder från ATG)

Sven-Åke Eriksson, 63, har haft fina framgångar genom åren. På senare år har han gjort sig känd i närområdet för att tvärtemot de flesta träna på sommaren, och tävla på vintern. I år är inget undantag, och stallets två hästar har fortfarande inte startat sedan i våras.

Men det hindrar inte Sven-Åke Eriksson från att åka på trav. Under tisdagen kom han nämligen att segra med kollega Per K Andersons Even You. Det var hästens andra seger i 13:e starten. Insatsen var fin, men det märkbara med vinsten var kuskens facit. På de fem senaste styrningarna är Sven-Åke Eriksson, eller Svoppe som han kallas, obesegrad. Fyra av dessa har kommit under 2023.

– Slumpen naturligtvis. Men den här, den är inte alls tokig. Han har strulat litegrann, inte fått det att fungera. Han kanske inte var som bäst i dag heller, men det är en bra häst. Helt okörd i dag och bara stegar ifrån dem, säger Eriksson i Sundbyholmstravets vinnarcirkel.

Even You är efter Solvato och undan Even Southwind. Det är fin moderslinje, mamman har lämnat tre tidigare miljonärer i Even’s First Boy, Jaques Noir och Even’s Cool Boy. Till syskonen har Even You en bit kvar med sina drygt 100.000 kronor intjänade, men fyraåringen har åtminstone inlett karriären fint.

Foto: SUNDBYHOLMSTRAVET
Sven-Åke Eriksson tror inte på någon annan förklaring till den positiva trenden än slumpen. Foto: SUNDBYHOLMSTRAVET

Mot start på hemmabanans STL-dag

Gällande sina egna hästar, Salamanca och Livi Princess H.M. meddelar b-tränaren från Malmköping att det mycket väl kan bli så att startandet för säsongen drar igång inom kort.

– Det kan bli start nästa lördag för Salamanca, men den andra dröjer det lite längre med. Så får vi se, säger Eriksson.

Salamanca har fyra segrar på 13 starter så här långt, samtidigt som Livi Princess H.M. placerat sig på pallen i 15 av 37 starter.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Sundbyholmstravet, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Startlista


Eskilstuna , Lopp 10

Fördel Ston • 2140 m • Autostart
Förstapris: 30 000 kr
Fördel Ston 3-åriga och äldre hingstar och valacker 20.001 - 75.000 kr samt 3-åriga och äldre ston 20.001 - 105.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 050905 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 30.000-15.000-10.000-6.800-5.900-(5.000)-(3.000) kr. Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 81.700 kr. Hederspris till segrande hästs ägare.

Ämnen i artikeln