Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka segern för Sister Sledge

Sister Sledge fortsätter att övertyga på svensk mark. I Fyraåringsstjärnan i Gävle ordnade stoet femte raka triumfen sedan flytten till Daniel Redén.

Publicerad:
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Sister Sledge vid segern under elitloppshelgen. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

(TV: Bilder från ATG.)

Fem starter i Sverige har slutat med fem segrar. Daniel Redéns Sister Sledge (e. Father Patrick) har övertygat i varje start sedan flytten till Solvallatränaren. I Fyraåringsstjärnan i Gävle kördes hon till ledningen av Örjan Kihlström efter ett halvvarv och sedan blev segern säker.

Sister Sledge öppnade första kilometern efter 1.10,5 för att sedan komma i mål på 1.10,8a/1640 meter.

– Hon verkar komplett, är startsnabb och reglerbar i loppen och har spurtat bra till slut vid något tillfälle också. Hon har varit fin på alla vis så här långt. Det blev en snabb öppning, men sedan blev det lugnare och hon gick undan på bra sätt. Det blir spännande att se vad hon kan göra framåt vårkanten. Det blir ännu hårdare konkurrens mot den äldre eliten. Hon får visa själv nästa år hur bra hon är, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

För ett år sedan inkom Cape Town (e. Love You) i Anette Ekströms träning. Där har det kort och gott blivit succé. På tio starter för Ekström har hästen aldrig varit sämre än trea och under torsdagen ordnade den sexårige valacken andra raka segern.

Segermelodin var ledningen hela vägen och togs tillsammans med delägaren Anders Pålerfält som noterades för sin första kuskseger i karriären. Ekipaget vann säkert på 1.13,3a/2140 meter.

– Det är lika roligt att vinna som tränare och jag har väl inga kuskambitioner, men jag kvalade in hästen till det här loppet. Han var fantastiskt bra och jag hade fulla linor hela vägen in i mål. Det fanns gott om krafter kvar, sade Anders Pålerfält i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln