Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte segern för Bedazzled Sox

Roger Walmann har presenterat ett flertal talangfulla treåringar så här långt i år. En av hästarna som övertygat allra mest är Bedazzled Sox – som vann Breeders Crown-försöket för treåriga hingstar och valacker i Örebro utan problem.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bedazzled Sox och Torbjörn Jansson vid en tidigare start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Torbjörn Jansson hittade tidigt till ledningen med Roger Walmanns Bedazzled Sox (e. Brillantissime) i Breeders Crown-försöket för treåriga hingstar och valacker. Där stannade ekipaget hela vägen in i mål. Hästens femte seger i karriärens sjätte start var ett faktum när hingsten passerade mållinjen på 1.17,2a/2100 meter.

– Han är rejält snabb ut och det var självklart plan A att nå ledningen. Han har bara gjort det bra så här långt under karriären. Han kändes väldigt alert genom hela loppet den här gången. Han har varit borta ett tag och var nog extra pigg därför. Han var helt enkelt väldigt fin, sade Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln.

En säker seger ordnade även Mattias Djuses Carbonfiber (e. Uncle Lasse) i försöket för de treåriga stona. Magnus A Djuse har kört hästen i alla dennes starter så här långt och så även i kväll. Carbonfiber kom i mål på 1.17,3a/2100 meter och noterades för sin andra seger i femte starten.

I försöket för fyraåriga hingstar och valacker hittade Per Nordström till ledningen med Felix Orlando (e. Orlando Vici) efter 500 meter. Efter det blev segern säker. Fjolårets dubbla E3-vinnare ordnade därmed sjunde segern i karriären när han kom i mål på 1.15,6a/2100 meter.

Daniel Redéns Glamorous Rain (e. Muscle Hill) årsdebuterade i Breeders Crown-försöket för fyraåriga ston. Från ledningen blev segern säker på 1.17,4a/2100 meter med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Hon är en fantastiskt fin häst. Jag kände i värmningen att hon blivit klokare över vintern. Hon kändes otroligt bra när jag värmde henne. Jag håller hästen väldigt högt, en toppmärr. I dag valde vi att slå på järnskor och sulor och hon gick med bomull i öronen. Det blev inte mycket till lopp men hon såg väldigt fin ut, säger Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln