Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fiftyfour vann korta E3 för hingstar och valacker

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Kretsen kring Fiftyfour efter loppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han var kullens kung som tvååring – nu tog han en ny grupp I-seger som treåring. Fiftyfour vann E3-finalen för hingstar och valacker.

Publicerad:

Vegas Wania öppnade snabbast och tog ledningen. Samtidigt hittade Alessandro Gocciadoro tidigt ut i andraspår med favoriten Expo Wise As. 500 meter gick efter 1.10,5 och med ett varv till mål tog Expo Wise As plats som etta i andraspår. 

Epsom As fick gå som etta i tredjespår på den sista bortre långsidan med Fiftyfour (e. Fourth Dimension) i rygg. Över upploppet stod den sistnämnda för en rykande avslutning och det var ingen som kunde svara. Han gick undan till en klar seger på 1.10,8a/1640 meter.

Frank S.H. spurtade till andraplatsen före S.G, Dracarys. Tomas Malmqvist tränar vinnaren och Ken Ecce satt i sulkyn.

– Jag fick bra feeling in i den sista kurvan. Man känner att denna häst vill vara först. Det är den bästa hästen som jag har kört. Det är en fantastisk individ. Han gör det som man ber honom om, säger Ken Ecce i vinnarcirkeln.

Dubbel för Fourth Dimension

Både ettan och tvåan är efter Fourth Dimension. Fiftyfour är den hittills bästa hästen ur dennes första kull. Han är undan Backfire som tjänade nästan 5,5 miljoner kronor och vann både Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown.

I fjol vann Fiftyfour Svensk Uppfödningslöpning. Han har vunnit sju av nio lopp och tjänat 3.437.500 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln