Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fiftyfour vann Uppfödningslöpningen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ken Ecce styrde Fiftyfour till seger i Svensk Uppfödningslöpning. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Det blev hemmaseger i Svensk Uppfödningslöpning.
Tomas Malmqvists Fiftyfour var överlägsen från ledningen.
– Vilken fantastisk individ, sa kusken Ken Ecce i vinnarcirkeln.

Publicerad:

1,6 miljoner väntade segraren i Svensk Uppfödningslöpning där den bästa tvååringen skulle koras och det bjöds på fartfest under se första 300 meterna.

Ken Ecce styrde Fiftyfour (e. Fourth Dimension) till ledningen men den positionen var också Björn Goop ute efter med King Of Twilight (e. Bold Eagle). Goop fick till slut ge sig och kröp ner i rygg på ledaren där det då blev galopp.

Efter den tuffa öppningen kunde Ken Ecce bakom Fiftyfour lugna ner tillställningen för att sedan bjuda på ett snabbt sista halvvarv. I rygg satt en av de värsta favoriterna, Frustration, och väntade på luckan. Den kom också men Fiftyfour hade ingen tanke på att släppa någon förbi sig.

Glädjen var förstås stor i stall Malmqvist som tog den första segern i det klassiska loppet. Segertiden blev 13,4/1640a.

– Det gick ju visserligen väldigt fort i början men jag tyckte att det såg ut som jag hade den spänstigaste hästen så jag var inte orolig. Även in på upploppet tyckte jag att han var den spänstigaste. Han har verkligen gjort allt rätt hela vägen och det är väl anledningen till att vi står här idag, sa en glad Tomas Malmqvist i vinnarcirkeln.

Malmqvist planerar för en start till i år innan Fiftyfour får ta en länge vila.

Frustration tog hand om andraplatsen efter ett lopp i rygg på ledaren. Vegas Wania spurtade in till tredjeplatsen.

ANNONS

Taggar i artikeln