Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin kväll för B-tränaren i Kalmar

Jarl Olsson tog med sig två hästar till Kalmartravet och vände hem med en seger och en andraplats. En mycket lyckad kväll för B-tränaren som har fyra hästar i träning.

Publicerad:

Il forte hade springspår på tilläggsvolten i V64-3 och fick en mycket fin start. I den första svängen placerade Oscar Ginman hästen i ledningen, trots 20 meters tillägg. När hästarna gick ut på slutrundan hade ekipaget ett par längder till sina konkurrenter. Ett avstånd som bara växte under det sista varvet. Det blev tillslut en överlägsen seger för Il Forte som såg ut att trivas utmärkt på den tunga banan. 

Tränaren Jarl Olsson med licens på Jägersro var mycket nöjd med prestationen.

 Han gjorde en bra prestation, travet stämde och han fick fint fäste i banan, säger Jarl Olsson

Vad har du för förhoppningar på Il Forte framöver?

 Jag har inga specifika planer för honom, han har hög kapacitet och vi jobbar på och tar det lite efterhand.

Olssons andra häst för kvällen Grand Doux ledde in i det längsta men fick se sig slagen på linjen av Kevin Oscarsson och Dig For Ember. 

 Han gjorde det jättebra, det är lite av en humörhäst men kommer han till ledningen som han gjorde ikväll så gör han det ofta bra.

Utöver Il Forte och Grand Doux har Jarl Olsson två ostartade treåringar.

Känns hemresan lättare nu med en vinst och en andraplats i bagaget?

 Definitivt! Jag bor i nordöstra skåne och det blir mycket sena kvällar och nätter när man varit och tävlat. Ikväll var det riktigt blött också.

I övrigt återkom Johan Untersteiners Behind Bars efter ett litet uppehåll. Ledning från start till mål.

– Han var jättefin hela tiden, han hade nästan ett varv kvar i sig kändes det som. Trots att han är så stor är han väldigt smidig. Jag har kört honom någon gång förut men då var han inte alls i samma författning, det är en bra V75-häst, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Alla kvällens resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln