Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fire Brigade har hittat stilen

Efter en tveksam start på karriären har Fire Brigade hittat stilen på allvar. I Eskilstuna kom andra raka segern när han vann från ledningen.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Timo Nurmos-tränade Fire Brigade (e. Readly Express) debuterade i juni i fjol men glänste inte från början. I de två första loppen blev det galopp innan han slutade fyra i sin första felfria start. 

Därefter blev det en fjärdeplats följt av ett nytt galoppmisslyckande innan man gjorde bokslut för året.I mitten av januari årsdebuterade Fire Brigade med att bli trea på Solvalla och därefter har han vunnit två lopp i rad. På fredagen startade han i Eskilstuna med Ulf Ohlsson i sulkyn. 

De inledde i tredjespår men tog över ledningen efter drygt 500 meter. Från den positionen blev det en säker seger på 1.15,3a/2140 meter.

– Hästen visar fin form. Han var väldigt duktig på Solvalla i starten innan och jag förstod på förhand att det skulle vara en bra chans om han inte galopperar bort sig. Det visade sig vara det också, säger Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Kusken avslöjade även att han hade lagt märke till Fire Brigade i starten innan.

– Jag var inne och kollade i lopparkivet men då kom jag direkt på vilken häst det var. 

Ny seger för Village Pary

Eskilstuna delade V64-omgången med Kalmar. Där tog Johan Untersteiners Village Party (e. Hillustrious) sin femte seger i livets sjunde start. Tillsammans med Stefan Persson blev det ledning från start till mål på 1.18,1/2140 meter.

– När det är en häst som radat upp segrar vet man att den är bra. Han var rätt flegmatisk och jag drog på lite den sista biten för att han inte skulle somna in. En väldigt fin häst, säger Stefan Persson till Kanal 75.

Fullständiga resultat från Eskilstuna och Kalmar hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln