Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

First Date vann med Marie Andersson

En vanlig måndag i Karlstad, för en del.
Ett oförglömligt upplopp och karriärens största seger för Marie Andersson och First Date.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: TR BILD/PRIVAT
Till vänster spurtar First Date och Marie Andersson till seger i Karlstad. Till höger syns duon ihop igen. Foto: TR BILD/PRIVAT

Det gick undan värre när Mysterious Lucifer och Jan Erik-Lundkvist nådde varvspasseringen på 1.10,0 i K150-loppet på Färjestadstravet. En bra bit bak i det släpande fältet satt Marie Andersson bakom First Date (e. Caballion).

Kusken, tränaren och uppfödaren med Romme som hemmabana hade två pekpinnar art förhålla sig till i loppet:

– Sitt inte fast och kör inte för tidigt, säger Marie Andersson.

Hon lyckades och svaret hon fick av First Date när hon ryckte tussarna räckte inte bara till en V64-seger efter en stark spurt i fjärdespår. Det var också karriärens snabbaste tid för både häst och kusk: 1.13,9a/2.140 meter.

– Jag har nog aldrig haft möjlighet att köra en sådan här häst som jag ändå har nu. Hon har snart sprungit in 200.000 kronor. Det har man aldrig varit i närheten av.

Köpte mamman för tävling

Möjligheten har hon skapat sig själv.

– Jag köpte mamman Speed Date för att ha någon schysst häst att köra lite lopp med. Men hon skadade sig tyvärr. Det här är hennes första avkomma. Det är våran bebis.

 

Det är ju att kunna göra några V75-starter. Fast då kommer inte jag att köra.

Måndagens rekordsänkning var av modell större. Innan dess hade det fyraåriga stoet som snabbast travat 1.15,4a/2140 meter. Segern var karriärens andra. För Marie Andersson var det karriärens femte i sulkyn. Det var duons andra fullträff inom loppet av en månad och förstapriset 25.000 var även det den största triumfen hittills för både tränare och häst.

– Vi flyttade för en månad sedan ungefär. Nu hyr vi in oss hos Nicklas Westerholm i Avesta. Så vi har kunnat byta träningsupplägg eftersom vi har fått bättre möjligheter. Den här hästen är het och svår att köra intervaller med. Därför har vi bara kört backe med henne sedan vi kom dit. Det är det som har gjort att hon har kunnat komma under den är magiska gränsen och sänka sina tider.

Vad drömmer du om framöver?
– Det är ju att kunna göra några V75-starter. Fast då kommer inte jag att köra. Men det skulle vara så himla roligt om hon kunde platsa där.

Andra raka för Sahara Peyote

Utöver det bjöd Veijo Heiskanen på en fin vinnare i form av Sahara Peyote (e. Make It Happen) som travade 1.11,0a/1640 meter i V64-avslutningen. Det efter att ekipaget blivit avlöst i dödens och sedan spurtat till seger från andra utvändigt.

Fin segertid bjöd även Sofia Aronsson-tränade Zapaca Grim (e. Pasica’ Lest) på tillsammans med André Eklundh. Ekipaget vann från ledningen på 1.13,3a/2640 meter.

I kallblodsloppet kunde Magnus Jakobsson trycka sig till ledningen med Kristina Larsson-tränade Lysjö Wilda (e. Tangen Scott) och hålla undan till seger.

De två inledande V64-avdelningarna avgjordes efter starka spurtinsatser av Broadway Frazer (e. Broadh Bahn) och Princess Carmody (e. L.Of A Prince). Först ut var den sistnämnde som kördes av Ole Johan Östre. Tränare är Karl Niclas Oppäng. Broadway Frazer kördes av Kent P Gustavsson som lånade hästen av Örebrotränaren Bernt Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln