Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Björs Balder

På Romme avgjordes finaler i Sleipner Cup under fredagskvällen. I den öppna klassen fixade Jan-Olov Perssons Björs Balder fjärde raka segern medan Oskar Kylin Bloms Kattelbo Kajsa var bäst bland stona.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mats E Djuse styrde Björs Balder till seger i finalen av den öppna klassen i Sleipner Cup. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jan-Olov Persson hade sju hästar med i finalen av den öppna klassen i Sleipner Cup. Bland fyraåringarna var hans Björs Balder (e. Smedheim Solan) och Mats E Djuse klart snabbast till slut.

Hingsten har inlett karriären lovande. Förutom att det här var karriärens sjunde seger hittills var han även fyra i Svenskt Kallblodskriterium förra året.

Denna gång skrevs segertiden till 1.26,4/2160 meter.

– Han har varit bra en längre tid och det var kul att han fick vinna finalen också. Han har stått bra inne i loppen i år och har gjort det bra. Han är okomplicerad och snabb i benen, säger Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Bland stona gick segern till Oskar Kylin Blom och Kattelbo Kajsa (e. Järvsöviking) som var starkast i en oviss upploppsduell på 1.28,7/2140 meter.

– Man kan inte säga att man trodde på chans när man stod över 100 gånger pengarna men jag sa senast att jag trodde att vi skulle ha vunnit utan galopp då. Jag kunde inte köra fortare än vad jag gjorde och när hon väl kopplade greppet svarade hon ärligt. Hon kommer att bli väldigt fin i framtiden, säger Oskar Kylin Blom i vinnarcirkeln.

Fredagens tävlingar saxades mellan Romme och Boden. I Norrbotten gjorde Catarina Norqvists From The Mine (e. From Above) första starten sedan i oktober. Elvaåringen ordnade en enkel triumf från ledningen på 1.12,1a/1640 meter. Tuukka Varis styrde valacken först i mål.

Fullständiga resultat från tävlingarna från Romme och Boden hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln