Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Dorgos de Guez

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jean-Michel Bazire tränar och körde Dorgos de Guez till seger i Prix du Luxembourg. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tempot var högt uppskruvat i Prix du Luxembourg. Det tackade Jean-Michel Bazire och Dorgos de Guez för – valacken avgjorde enkelt till slut.

Publicerad:

Richard Westerink-tränade Frisbee d’Am, med Anthony Barrier i sulkyn, rusade till ledningen per omgående och öppnade första 600 meterna efter 1.05,8 när grupp III-loppet Prix du Luxemburg (€100.000) avgjordes under lördagen.

Hästen hade många längders ledning gentemot konkurrenterna upp till första 1100 meterna som klockades till 1.08,1. Kilometern från mål gled också Jean-Michel Bazire upp som tvåa med egentränade Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) och under slutskedet av loppet tog den åttaårige valacken in meter för meter på ledaren.

In på upploppet var Dorgos de Guez uppe utvändigt om Frisbee d’Am och kort senare också förbi. Bazire måttade in sin springare till en säker seger på 1.10,9a/2100 meter. En seger som betalade 45.000 euro och som var den fjärde i följd för Dorgos de Guez. Hästens nionde seger i grupp III-lopp.

Trots den snabba inledningen höll Frisbee d’Am förtjänstfullt till andrapriset medan Philippe Billards Violetto Jet inkom som trea tillsammans med Franck Nivard.

För svensk del fanns Björn Goop med i loppet tillsammans med egentränade Zlatan. Den sexårige hingsten galopperade bort sina möjligheter drygt 400 meter från mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln