Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Ego Sisu

Ego Sisu fortsätter att vinna.
Vid torsdagens tävlingar på Åby tog han sin fjärde raka seger – trots att motståndarna fick ett försprång i starten.
– Han klättrar nog snabbt i klasserna, säger tränaren Emma E Johansson.

Publicerad:

Det började inget vidare för favoriten i kvällens lärlings- och amatörlopp. När bilen släppte fältet galopperade Ego Sisu (e. Ready Cash) längst ut bakom vingen. Han ställde sig, men bara för att fela på nytt kort därefter.

– Emma sade till mig att jag inte skulle peta på honom från start, men nog fan gjorde jag det ändå, sade kusken Martin Malmqvist när han intervjuades av Åbytravet efteråt.

Med ett segerleende på läpparna ska tilläggas. För när Ego Sisu hittade tillbaka till trav kom han snart i fatt klungan på bortre långsidan. Ett varv senare tuffade han hela vägen till tät och vann sedan med sex längder på tiden 1.15,1a/2140 meter.

– Det är en mäktig häst. Han klev runt dem efter dubbla galopper och vann helt okörd. Han hade nog kunnat gå ett varv till i tredjespår, säger tränaren Emma E Johansson till Travronden.

Från 12 till 34 hästar

Åttaåriga Ego Sisu har bara gjort sexton starter. Nio av dem har slutat med seger, varav en i V75 på nyårsafton.

– Jag tror att det bär riktigt långt. Vi har aldrig kört honom i botten och han kommer att lära sig att springa snabbare. Innan dess kommer han en bra bit på sin råstyrka, säger Johansson och fortsätter:

– Vi har valt att starta i enklare lopp för att han ska få mer pengar på sig, men nu blir det klass I. Vi får kolla i propparna när det är dags.

Emma E Johansson är A-tränare på Kalmartravet och hade tolv hästar på sin lista för ett år sedan. Nu har hon 34.

– Det ringer folk mest hela tiden och vill sätta nya hästar i träning hos mig. Det är fruktansvärt roligt. 

ANNONS