Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Fyrkrafs

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Fyrkrafs och Jens Eriksson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Jens Erikssons Fyrkrafs har toppform för dagen. På fredagskvällen ordnade den femårige valacken fjärde raka triumfen.

Publicerad:

Förra vintern gjorde Fyrkrafs (e. Tekno Odin) ett flertal starter på vinterbana utan att vinna. Nu står han noterad för fyra raka segrar på underlaget. En offensiv styrning från tillägg signerad Jens Eriksson lade grund till segern i Boden.

– Det känns helt underbart. Han är härlig att köra och nu och det känns stabilt att sitta bakom honom. Vi har verkligen hittat nyckeln nu, vi har vridit om träningen och försöker lära honom att hålla ordning på benen. Fungerar han så här bra på brodd blir det intressant när vi plockar av honom skorna för det är med den balansen han brukar fungera som bäst, säger Jens Eriksson i vinnarcirkeln.

Från ledningen varvade Fyrkrafs på 1.31,1 för att sedan komma i mål på 1.29,2/2160 meter.

Senast blev det galopp men innan dess har inte Ivar Journey (e. Raja Mirchi) missat pallen sedan i juli. Från ledningen gav han inte konkurrenterna mycket till chans denna kväll.

Ville Pohjola hittade tidigt till ledningen med Janita Luttunens häst som öppnade första kilometern efter 1.18,4. Karriärens åttonde seger för den femårige hingsten var sedan i hamn när han passerade mållinjen på 1.16,8/2140 meter.

– Det blev en säker seger. Han kom i mål i fin stil och det är en häst som blir bättre och bättre hela tiden, säger Ville Pohjala i segerintervjun.

Ville Pohjola segrade även med Tarmo Liikamaas Spotlight (e. Monster Drive) som fick besöka vinnarcirkeln för första gången sedan i september 2021. Den sexårige valacken kom i mål på 1.16,6a/1640 meter.

Du hittar samtliga resultat från den aktuella tävlingsdagen i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln