Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flamme du Goutier bäst i Prix de Cornulier

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Thierry Duvaldestin. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Världens största montélopp Prix de Cornulier är i mål. Efter en spårsnål resa var Flamme du Goutier starkast den sista biten.

Publicerad:

Thierry Duvaldestin sköter träningen och Antoine Wiels satt i sadeln. När årets upplaga av Prix de Cornulier (€700.000) avgjordes på söndagen gick segern till det sjuåriga stoet Flamme du Goutier (e. Ready Cash).

Wiels gav sin uppsittning en resa i den bakre delen av fältet inledningsvis och arbetade sig successivt framåt. Genom slutsvängen hittade ekipaget luckan mellan hästar och över Vincennes upplopp hade man klart bäst fart under hovarna.

Flamme du Goutier har vunnit tre grupp I-lopp i monté tidigare men det här var stoets största seger. Förra året var hon tvåa i samma lopp bakom Bahia Quesnot.

– Jag kände mig lugn hela loppet men det kändes som att det var lite väl långt fram där ett tag. Antoine red ett superlopp och hittade rätt vägar hela tiden. Om det blir start i Prix d’Amérique? Det vet jag inte. Vi får tänka på saken i några dagar, sade Thierry Duvaldestin till Equidia.

Segertiden skrevs till 1.11,9/2700 meter och kretsen kring Flamme du Goutier kunde därmed inkassera 315.000 euro.

– Jag kan inte prata. Vilken lycka! Det är en dröm som blivit sann och jag så stolt över hästen men även över hur vi lyckades hitta bra vägar under loppets gång. Och som hon kämpade sedan. Hon har inte tjänat speciellt mycket pengar i vinter men allt fokus har varit på det här loppet. Jag vet inte hur framtiden ser ut för hennes del. Hon har Ilê de France om två veckor, men med den här hästen vet man aldrig. Kanske att det kan bli Prix d’Amérique också. Jag vet inte vad Thierry har för plan, sade ryttaren Antoine Wiels till Equidia.

Söndagens inteckning i Prix de Cornulier var den första för Flamme du Goutier, Thierry Duvaldestin och för Antoine Wiels.

Bakom vinnaren blev det ett andrapris för Granvillaise Bleue och Camille Levesque som passerade mållinjen med liten marginal före Etoile de Bruyère och Adrien Lamy.

För fjolårsvinnaren Bahia Quesnot blev det till sist ett fjärdepris efter en övertygande avslutning.

Freeman de Houelle travade i ledningen under större delen av loppet. Med Éric Raffin i sadeln öppnade hingsten första 1700 meterna efter 1.10,8. Ekipaget var besegrat genom sista sväng och slutade oplacerat.

För svensk del blev det galopp för Jörgen Westholms Unique Juni efter tusen meter med diskvalifikation som följd. För Jerry Riordans Zarenne Fas blev det ett sjundepris värt 7.000 euro efter en invändig resa.

– Det var otroligt kul att få vara med. Det blev ett fint lopp där bästa hästen vann. Vi fick en del av priskakan och för bara ett par månader sedan hade jag aldrig trott att vi skulle kunna vara med här. Men nu var vi det och lyckades få med oss en del av prispengarna. Det är verkligen ett tufft lopp och vi är stolta över hästen. Det var bara fjärde gången någonsin han tävlade med sadel, sade Jerry Riordan till ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln