Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Födelsedagskalas på Jägersro

Flemming Jensen fyller 60 år i dag.
Det firade han med en seger på Jägersro.

Publicerad:

Flemming Jensen reste till Malmö på sin 60-årsdag och han gjorde för att köra en enda häst, femårige Even Steven (e. Varenne) från hans eget stall. Ekipaget tog en lugn start från tillägg i Augustistayern, men hamnade så småningom i andra par utvändigt med favoriten Bramante Ors framför sig.

På sista bortre långsidan skärptes farten. Adrian Kolgjini körde Bramante Ors till ledningen och kom ur slutsvängen i klar ledning. Sedan tröt krafterna.

Jensen hade däremot mycket kvar i tömmarna. Even Steven plockade enkelt ned ledaren och höll dessutom undan för hästarna som spurtade från kön. Han vann till slut med halvannan längd på tiden 1.15,3/3160 meter.

– Det blev perfekt för min del. Bara att styra på och hoppas på att komma ned i andraspår i sista sväng. Det lyckades vi med. Han hade inte så många poäng, så det passade bra med en vinst. Det blev en fin dag, sade födelsedagsbarnet i vinnarcirkeln.

Det bjöds också på en rejäl knall när Johnny Takter vann med 71-oddsaren Kung Edward (e. Orlando Vici) i det nionde loppet. Åttaåringens första seger för året bärgades med en stark avslutning från tredje par utvändigt på tiden 1.13,3/2160 meter.

– Jag gillar verkligen den här hästen, sade Takter i vinnarcirkeln.

Det satte punkt för tävlingarna i Malmö. Regnet öste ned över banan under kvällen och därför ställdes det tionde och sista loppet in.

ANNONS