Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första dubbeln för Julia Nilsson

Kladdigt, krävande – och ”helt otroligt” för en kusk i hemmalaget.
Julia Nilsson tog sin första dubbel i karriären under måndagens tävlingar på Färjestad.
– Jag svävar på moln, säger 24-åringen.

Publicerad:

Häromveckan körde hon sexårige Tupac Face (e. Raja Mirchi) åt Wilma Lindberg för första gången. Det slutade med seger och på måndagskvällen fick Julia Nilsson chansen på nytt.

Ekipaget inledde längst ut bakom bilens vingar och till kuskens förvåning blev det spets redan i ingången till första sväng.

– Väldigt överraskande. I Mantorp var han långsam ut. Då hade vi visserligen bakspår, men det var inget drag i honom från början. Därför trodde jag att vi skulle hamna långt bak i kön, säger Julia Nilsson.

Från ledningen vann Tupac Face sedan på tiden 1.17,9 över full väg på den tunga banan. Hela sju längder före närmaste konkurrent.

– Så mycket? Jag såg knappt något i det där vädret, säger Nilsson och skrattar.

– Nej då. Det var enkelt och trots väglaget var han inte tom i mål heller.

Två lopp senare slog Nilsson igen. Den här gången med Sjaman (e. Make It Happen) som tränas av Jonas Hallstensson och nu är segerrikast på Färjestad i år med fyra fullträffar.

Den sexårige valacken spårade runt om på tiden 1.18,1a/2140 meter.

– Det var flera som var ute efter ledningen, men jag behövde inte köra nämnvärt för att komma dit. De sade att hästen skulle vara bra därifrån och det var han verkligen, säger Nilsson.

Det här var första gången som hon vann två lopp under samma tävlingsdag och segrarna var hennes åttonde och nionde för året.

– Jag finner snart inga ord för det här året. Jag svävar på moln. Det är helt otroligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln