Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första försöket till Earl Simon

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Spår åtta bakom bilen blev till andra par utvändigt. Sedan kunde inget stoppa Earl Simon i årets första elitloppsförsök.
– Jag hoppas att han kan upprepa prestationen i finalen, sade Jarmo Niskanen som tränar den svenskägde fransosen.

Publicerad:

Två av spetskandidaterna försvann redan i starten. Med Vivid Vise As och Disco Volante ur leken tog Missle Hill enkelt hand om ledningen och fick Chief Orlando på sin utsida.

Missle Hill varvade på 1.10,1 och var fortsatt främst i utgången av sista sväng. Då attackerade Franck Ouvrie med Earl Simon (e. Prodigious). Sexåringen satte klorna i ledaren på upploppet och vann till slut säkert på 1.09,5.

– Jag hoppas att han kan upprepa prestationen i finalen. Det här är ju första gången han går två lopp samma dag. Men det gick inte för fort och det borde finnas lite krafter kvar till finalen, sade tränaren Jarmo Niskanen till Kanal 75.

Segerkusken Franck Ouvrie var belåten med både häst och löpningsförlopp. 

– Vi fick verkligen loppet som vi hade önskat på förhand, men kanske inte vågat tro på. Han hade krafter kvar i mål och jag behövde inte rycka huvan, sade han till Kanal 75.

Missle Hill var tvåa i mål och fick med sig stallkamraten Sorbet till final. Vidare gick även Milliondollarrhyme som spurtade till fjärdeplatsen från tredje ytter. 

Segraren Earl Simon ägs av Gunnar Sundbaum som också har fött upp honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln