Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första fyrlingen för Dwight Pieters

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Dwight Pieters tog fyra segrar i samband med Axevallas tävlingar under söndagen. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

2023 hade han sitt hittills bästa år som kusk.
2024 har inte börjat sämre för Dwight Pieters och under söndagen kunde han räkna hem sin första fyrling.
– Det känns nästan synd att en sådan tävlingsdag ska behöva ta slut, säger Pieters.

Publicerad:

Dwight Pieters hade ett starkt fjolår. 2021 tog han visserligen fler segrar, 60 stycken närmare bestämt, men 2023 kom ändå att bli hans bästa så här långt i karriären sett till inkörda prispengar. Över 5,7 miljoner kronor blev det, men ändå kan han vara på väg mot något ännu bättre 2024. En sak står i alla fall klar. 

Redan nu har 2024 gett Dwight Pieters någonting som kuskkarriären aldrig tidigare gett. Under söndagen tog han nämligen en fyrling i samband med Axevallas tävlingar.

Efter att ha vunnit tävlingsdagens avslutande lopp med sambo Maria Törnqvists Gelato Pellini, var det en mycket glad Dwight Pieters som äntrade Axevallas vinnarcirkel för att intervjuas av banans Lars Ågren.

– Det har gått riktigt bra. Jag kom hit i dag med fina hästar att köra och jag hade bra känsla. Sedan stämde allting i varje lopp och det är väldigt skönt när det går såhär bra. Det är nästan synd att tävlingsdagen är över, säger Pieters.

Mot avelsboxen

Att han dessutom fick vinna med just nämnda Gelato Pellini, betydde nog lite extra. Det femåriga stoet väntas nämligen gå en ny karriär till mötes inom kort. Avelsboxen väntar nu, trots att hon imponerat så smått på sistone med tre segrar på de sex senaste starterna. Söndagens vinst kom dessutom trots att hon fick gå i positionen utvändigt om ledaren.

– Jag trodde inte att det skulle räcka när hon fick dödens, men när jag ryckte tussarna så svarade hon bra och hon kämpade hela vägen in i mål. Vi kanske startar en eller två gånger till beroende på vad det finns för lopp här framöver, men sedan ska hon få bli mamma till ett föl efter Hohneck. Vi hoppas att avkomman får lika bra skalle som Gelato, säger Pieters.

Foto: TR BILD
Miss Pilaar efter segern i Derbystoet 2000. Foto: TR BILD

Miljonärskor i moderslinjen

Det blir en avkomma med stark modersstam. Gelato Pellini är efter Trixton, men undan miljonärskan Jullan. Hon är i sin tur undan miljonärskan Miss Pilaar som bland annat vann Derbystoet 2000 för Erik Adielsson och Stig H Johansson.

Förutom Gelato Pellini segrade Dwight Pieters med ytterligare en häst från Maria Törnqvists stall, King Only The One (e. S.J.’s Caviar). 

Därutöver blev det vinst med Sofia Aronssons Bolero af Carame (e. Tobin Kronos) som avlade maiden i karriärens andra start, men även med Eric Martinssons Ess Expression (e. Readly Express).

Totalt körde Dwight Pieters in 120.000 kronor vid de fyra segrarna.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Axevalla travbana, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln