Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första galoppen i karriären för Don Fanucci Zet: "Fungerade inte"

Foto: Skärmdump ATG.se.
Galoppen kom efter 300 meter. Foto: Skärmdump ATG.se.

Årets katapult, Don Fanucci Zet, gjorde i kväll första starten efter segern i Sprintermästaren.
För första gången i karriären galopperade han bort sig.

Publicerad:

Loppet, över 1 640 meter autostart, innehållande åtta hästar var stängt för spel på grund av att Stefan Melander hade hela sex hästar till start. Don Fanucci Zet, som utvecklats något oerhört i år då han gått från lägsta till kulltopp på bara några månader, var förstås jättefavorit hos tittarna – även om totalisatorn var avstängd.

Från sitt innerspår höll han upp ledningen med enkelhet men då Björn Goop testade genom svängen bakom Click Bait slog Don Fanucczi Zet – i dag första gången barfota runt om – på en galopp och diskvalificerad.

Örjan Kihlström var dock mån om att ge hästen ett jobb och fullföljde på distans. Hästen kördes runt och landade på cirka 1.13,5/1 640 meter autostart som diskad. Daniel Redéns stjärna som tjänat drygt 2,8 miljoner kronor har aldrig tidigare galopperat i tävlingssammanhang och det var blott andra gången han missade pallen. 

Fel balans

– Barfota runt om fungerade inte i kombination med att det gick otroligt fort i kurvan. Efter det kändes han precis som han ska göra, sade Örjan Kihlström enligt Kanal75-reportern Åsa Elmroth.

Click Bait vann sedermera loppet från ledningen utan att förta sig.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Andra läser också

    ANNONS