Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern för Far From Over

Sjuårige Far From Over bärgade karriärens första seger när han vann Februaristayern på Jägersro. En speciell och välbehövlig seger för tränaren Jenny Andersson efter en tragisk händelse i helgen.
– Detta behövdes på så många sätt, säger tränaren.

Publicerad:

Loppet kördes över 3140 meter. Håkan B Johansson placerade initialt hästen som fyra på innerspår. Med varvet till mål hittade kusken ut och fick andra par utvändigt. I sista sväng styrde Johansson ut och Far From Over lyckades växla ner den betydligt mer meriterade Chablis D.K. Det var första segern i den 46 starten. Vinnaroddset hos ATG var 65,76.

Trots att Far From Over inte vunnit innan ikväll så hade tränaren inte tappat hoppet om att segern till slut skulle komma. Detta var Jenny Anderssons första tränarseger på nästan två år.

– Inte med den här hästen, det är den bästa häst jag tränat och det har känts som att det måste komma till slut. Det har känts i de två starterna att formen var påväg. Jag tycker det är konstigt att han stod i 65 gånger ikväll för så dålig är han inte. Håkan körde som en gud och nu fick han äntligen vinna, säger Jenny Andersson.

Förlorade ett föl i fredags

Jenny Andersson äger, tränar och har fött upp hästen. Efter lopp var hon överväldigad av känslor i vinnarcirkeln. När Travronden når henne efter loppet berättar hon att detta var en speciell seger på flera sätt.

– Jag tror fortfarande inte att detta är sant. Att han kommer ut ikväll och allt bara klaffar. Det har varit en helveteshelg, jag förlorade en fölunge i fredags och mamman blev jättesjuk i samband med förlossningen. Nu är hon däremot på bättringsvägen. I helgen kände jag bara att jag ville sluta med allt så detta behövdes på så många sätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln