Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortune Mearas ledde runt om på Romme

Fortune Mearas spårade runt om i fredagens snabblopp. Åttaåringen var en lovande unghäst men har haft skadeproblem under karriären. På senare tid har han växt in i den högsta klassen.
– Han är grym i ledningen, säger Jimmy H Andersson i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Fortune Mearas (e. Dream Vacation) öppnade kvickt från spår fyra bakom bilen och tog hand om ledningen. Jimmy H Andersson fick sedan dämpa tempot och de varvade på 1.15,0. Utvändige Xanthis Coktail närmade sig den sista biten men fick aldrig slag på ledaren.

Fortune Mearas vann på 1.13,2a/2140 meter före Xanthis Coktail och Reddington. Jimmy H Andersson är tränare, ägare och kusk.

– Han är grym i ledningen och det är inte ofta man kommer dit. Jag tror att han löper ut bäst där. Det kändes som att jag kunde räkna hem honom med 1300 meter kvar när det inte blev något speciellt lopp. Sist i guld blev det också ett blufflopp, men det är bra för en gammal häst att få några sådana lopp och bli lite kaxig, säger Jimmy H Andersson i vinnarcirkeln.

Som unghäst var Fortune Mearas finalist i Svensk Uppfödningslöpning och Korta E3. På senare år har han bland annat varit gaffelbandsskadad. Tränaren berättade i vinnarcirkeln om planerna framöver och fjolårets upplägg med hästen som tjänat drygt 1,8 miljoner kronor.

– Vi kanske startar på Bergsåker om två veckor. Generellt sett vill man nästan ställa av honom när han känns bra så att han inte ska bli skadad. Förra året fick han ta det lugnt över sommaren och komma ut till hösten igen. Han fick vila när han var som bäst. 

Enkelt för Alm Randers

Under kvällen kördes även ett försök ingående i Dubbelcupen med flera kallblod som tjänat strax under miljonen. Här gick segern till Olav Mikkelborg och Alm Randers (e. Hellin Faxen) som tog andra raka på svensk mark.

Med knappt ett varv till mål tog han över ledningen och vann enkelt på 1.24,0/1660 meter. 

– Han är stark och tål att gå lite så jag ville köra fram. Han utvecklades för varje lopp i fjol och ser väldigt fin ut. Jag tycker att han ska kunna lyfta sig ett hack till. Nästa start blir här på Romme i finalen, säger Olav Mikkelborg i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från Romme hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln