Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Francesco Zet skärpte sig och imponerade

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Francesco Zet galopperade före loppet men när det väl var allvar imponerade Francesco Zet i sin Breeders Crown-semifinal. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tre BC-semifinaler står på programmet även för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Det hela startade i lopp 3 och fortsätter i lopp 6 (V75-1) och lopp 12 (V75-7).

Publicerad:

Breeders Crown-semifinal 1, fyraåriga hingstar och valacker (lopp 3):

Storfavoriten Francesco Zet (e. Father Patrick) smågalopperade upprepat både i värmning och provstarter. Väl i loppet blev det dock felfritt och Örjan Kihlström bjöd hästen på en bra resa i andra par utvändigt. Han svarade attacker bakifrån dryga varvet från mål och kunde enkelt koppla segergreppet redan i början av upploppet. Det handlade om tolfte raka segern och den togs på 1.11,3a/2140 meter.

– Jag vet numera lite hur han är före loppen, inte rätta fokuset. Helt och hållet vågar man inte slappna av under loppen heller. Hästen kändes bra och vann med tussarna kvar. Det är alltid en upplevelse att få köra Francesco, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Sandra Eriksson fick en smygresa i vinnarhålet med Devils Tongue och hästen tackade för det genom att spurta till andraplatsen efter lucka inne på upploppet. Kentucky River blev trea från spets medan Grappo Boy knep fjärdepriset från tredje par invändigt.

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Karat River. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Breeders Crown-semifinal 2, fyraåriga hingstar och valacker (lopp 6):

I ledningen öppnade Karat River (e. Muscle Hill) första halvvarvet efter 1.10,5. Upp till varvspasseringen hade han och Johan Untersteiner fått dämpa till 1.13,6 och efter det hade valacken inga bekymmer att gå undan till en säker seger.

Han kom i mål på 1.12,0a/2140 meter.

– Det har varit en väldigt fin utveckling på hästen. Han har varit frisk och fräsch och kunnat nöta på. Han kom igång sent men vi har trott på honom. Han kämpar och ligger i och tar verkligen steg framåt hela tiden. Han har visat i de två senaste starterna att han tillhör de bästa fyraåringarna, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Från rygg på ledaren blev det ett andrapris för Thomas Uhrbergs Ikaros Sisu medan Adrian Kolgjinis Akilles Face slutade trea efter ett lopp till största del utvändigt om ledaren. Vidare till final tog sig även Katja Melkkos High On Pepper.

Breeders Crown-semifinal 3 (lopp 12, V75-7):

Han är inte bara snygg – utan bra också. Stefan P Pettersson-tränade europaderbytvåan Iznogoud Am (e. Muscle Hill) spurtade ner allt från femte par utvändigt för Björn Goop. Detta efter att ledande Atomic Face öppnat första varvet efter 1.12,0.

– Han gjorde det väldigt bra, det blev en tuff avslutning. Numera slappnar hästen av bättre i ryggar och jag kan inte vara annat än supernöjd med honom, sade Stefan P Pettersson i ATG Live.

En annan som gjorde det bra var Ulrika Wällstedt-tränade Sourire Frö, som från sjätte ytter följde med i ryggar i tredjespår under slutrundan och klarade andraplatsen för Magnus A Djuse. Tobias J Gustafsson satt länge sist utvändigt med Per K Eriksson-tränade Lozano di Quattro, men hittade rätt väg fram till tredjeplatsen. Fyra slutade favoriten Indy Rock för Johan Untersteiner från tredje ytter (först i tredjespår).
 

ANNONS

Ämnen i artikeln