Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk dominans – Ce Bello Romain starkast i Kymi GP

Foto: Juho Hämäläinen/Hippos
Ce Bello Romain och Anthony Barrier imponerade i Kymi Grand Prix. Foto: Juho Hämäläinen/Hippos

Det blev en helfransk uppgörelse i Kymi Grand Prix i finska Kouvola, där Ce Bello Romain kunde ta skalpen på Délia du Pommereux.

Publicerad:

Det var annars Next Direction som tog sig till spets från sjundespåret bakom bilen efter en öppning på 1.09,5 första 500. Magnus A Djuse fick vinnarhålet med Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos medan Björn Goop satt i fjärde invändigt med Short In Cash. Timo Nurmos-tränade Seismic Wave bjöds på en resa i fjärde ytter innan de två franska hästarna Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) och Délia du Pommereux gjorde sina drag via tredjespår. Varvet från mål hade Anthony Barrier tagit sig fram i dödens för att sedan släppa till Délia du Pommereux.

Tyvärr blev det rullgardinen ner för såväl Aetos Kronos som Short In Cash, då båda galopperade i första kurvan under slutvarvet. Hannu Torvinen försökte gå med i rygg med Aetos Kronos i tredjespår när Anthony Barrier avancerade först i tredjespår och gick i närkamp med då ledande Délia du Pommereux i slutsvängen. Men Seismic Wave fick nöja sig med tredjeplatsen och 17.000 euro. Det var också maxutdelning. För de båda franska hästarna stod i en klass för sig själva. Nu visade sig fjärdehandsfavoriten Ce Bello Romain starkast och vann enkelt på 1.11,6a/2100 meter. Förstapriset var hela 100.000 euro.

– Jag visste att kurvorna skulle bli ett problem för Délia du Pommereux, därför attackerade jag innan slutsvängen. Inne på upploppet såg jag att Delia hade den norska gasen sparad och då trodde jag att vi skulle förlora. Det hade inte varit någon skam att förlora mot henne, sade segerkusken Anthony Barrier och fick hjälp av tränaren Sylvain Gérard Dupont.

– Jag är en liten tränare i ett nytt land och nu är jag på en annan planet. Vi hade aldrig mött Délia du Pommereux tidigare, så jag visste inte vad vi hade att vänta. Men i dag var min häst bäst. Ce Bello Romain är en sen utvecklad häst, varför, det vet jag inte. Ibland är det så med hästar. Det är detta som gör den här sporten så otroligt vacker.

Ce Bello Romain hade radat upp fyra raka vinster innan han senast slutade trea i Prix des Ducs de Normanidie, som vanns av Etonnant. Nu har hästen även en grupp I-vinst i meritlistan. Bakom tättrion slutade Valokaja Hindö fyra och Next Direction femma. Sedan avslutade Short In Cash jättebra som sexa (oplacerad) efter sin galopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln